10 bin mülteci çocuk Avrupa'da kayboldu

Ülkelerindeki sorunlar nedeniyle kaçarak Avrupa'ya ulaşan mülteci çocuklar burada da büyük bir sorunla karşı karşıya. Şu ana kadar Avrupa'ya ulaştığı belirtilen 10 bine yakın çocuk kayboldu

Google Haberlere Abone ol
10 bin mülteci çocuk Avrupa'da kayboldu

Sonhaberler.Com

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol, 10 binden fazla Mülteci çocuğun Avrupa'ya ulaşmalarının ardından kaybolduğunu ve bunların çoğunun suç örgütlerinin ve insan kaçakçılarının eline düşmesinden endişe edildiğini açıkladı.

İngiliz The Observer gazetesine bilgi veren Europol Direktörü Brian Donald, “On binden fazla çocuğu aradığımızı söylemek mantıksız olmaz. Bunların tamamı suç için suiistimal edilmeyecektir. Bazıları aile üyelerine kavuşmuş olabilir. Ancak gerçek şu ki, şu an nerede olduklarını, ne yaptıklarını veya kiminle olduklarını bilmiyoruz.” dedi. Avrupa'nın maruz kaldığı göç dalgasıyla ilgili en derin problemlerden biriyle ilgili ilk kez emniyet birimlerince hazırlanan istatistikleri açıklayan Donald; sadece İtalya'da 5 bin, İsveç'te de bin çocuğun kaybolduğunu bildirdi.

Merkezi İngiltere'de bulunan sivil toplum kuruluşu Save the Children'ın (Çocukları Koruyun) rakamlarına göre geçen yıl 26 bin kadar refakatsiz çocuk Avrupa'ya giriş yaptı. Europol da aynı süre zarfı içinde kıtaya gelen bir milyon civarındaki mültecinin yüzde 27'sinin çocuklardan oluştuğunu belirtiyor. ‘Komplike bir suç şebekesinin şimdi mültecileri hedef aldığı' uyarısında bulunan Europol yetkilisi, “İster kayıtlı ister kayıtsız olsun, 270 bin çocuktan bahsediyoruz. Bir kısmı aileleriyle beraber fakat yüksek bir oranının böyle olmayabileceğine dair kanıtlarımız var.” diye konuştu. The Guardian'ın pazar günleri çıkardığı nüshası olan The Observer ise yetkilinin bu sözlerini kaybolan çocuk mülteci sayısının 10 binin çok üstünde olabileceği şeklinde yorumladı.

GEÇEN AY BİN ÇOCUK KAYBOLDU

İsveç'in güneyindeki Trelleborg kasabasına geçen ay ulaşan refakatsiz bin kadar çocuk mülteci ortadan kayboldu. Aynı ülkede salı günü açıklanan bir raporda refakatsiz mülteci çocukların çoğunluğundan haber alınamadığı ve ‘kaybolduktan sonra başlarına ne geldiği hakkında çok az bilgi sahibi olunduğu' ifade edildi.

Yorumlar