Londra Havalimanı'da kimyasal sızıntı alarmı

Londra Havalimanı'nda 'kimyasal madde' alarmı verildi. Havalimanı tahliye edildi. Çok sayıda kişinin kimyasal sızıntıdan etkilendiği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Londra Havalimanı'da kimyasal sızıntı alarmı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Londra Havalimanı'nda 'kimyasal madde' alarmı verildi. Havalimanı tahliye edildi. Çok sayıda kişinin kimyasal sızıntıdan etkilendiği belirtiliyor. Kimyasal sızıntıdan etkilenenler olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından müşahadeye alındı. Olay yerinde incelemeler devam ediyor. 

Londra'nın doğusunda bulunan City Airport’un, gerçek niteliği ve kaynağı  henüz açıklanmayan bir “kimyasal vaka” nedeniyle boşaltıldığı bildirildi.
 
Londra İtfaiyesinden yapılan açıklamada, bazı yolcuların  rahatsızlanması sonrasında havalimanındaki yaklaşık 500 kişinin tahliye edildiği  kaydedildi. İtfaiye, olayın kimyasal nitelikte olduğunu ve ekiplerin buna uygun  teçhizatla olaya müdahale ettiğini belirtti.
 
Kentin acil sağlık servisi de olaydan etkilenen ve nefes almakta  güçlük çeken 26 kişiye olay yerinde müdahale edildiğini, 2 kişinin ise hastaneye  kaldırıldığını açıkladı.
 
Havalimanı yönetimi de tesisin yerel saatle 16.00'da bir yangın  alarmının çalıştırılması sonrasında tahliye edildiğini bildirdi.
 
İngiliz basınında yer alan görgü tanığı ifadelerinde havalimanındaki  yolcuların kontrol edilmez şekilde öksürmeye başladığını belirtiliyor.

Yorumlar