Bu iki ünlüyü tanımayan İtalyanlar rezil oldu

İtalyan bir gazeteci, Amerikalı iki ünlü ismin alışveriş sonrası çekilen resmini "İtalan hükümetinden her gün yardım alan Afrikalı mülteciler lüks alışverişte" imasına gelen ifadelerle paylaştı. Paylaşım, İtalya'daki yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı ortaya koydu

Google Haberlere Abone ol
Bu iki ünlüyü tanımayan İtalyanlar rezil oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İtalya'da bir gazeteci ve aynı zamanda karikatürist, ülkesindeki yabancı düşmanlığını ve ırkçılığın boyutlarını sınamak için ilginç bir deneye imza attı. Amerikalı iki ünlü siyahinin, markalı ve şık giyimli  resimlerini karikatürize eden gazeteci, resimlerin altına da, "Bunlar İtalyan hükümetinden her gün aldıkları 20-30 Euro ile böyle marka kıyafetler alıyor, gününü gün ediyor" şeklinde not düştü. Gazetecinin bu ilginç deneyi kısa sürede İtalyanların ne kadar ırkçı olduğunu ortaya koydu. 

İtalyan Gazeteci ve Karikatürist Luca Bottura, Amerikalı iki ünlü ödüllü aktör Samuel L Jackson and eski NBA yıldızı Magic Johnson'ın alışveriş sonrası birlikte çekilen bir resimleri üzerinden İtalyan halkının ırkçılık damarını ölçtü. 

Jackson ve Johnson'un şık ve markalı kıyafetleriyle çekilen fotoğraf karesini sosyal medya üzerinden paylaşan Bottura, altına da, "Bunlar yasadışı Afrikalı göçmenler. Hükümetten her gün aldıkları 20-30 pound ile markalı şık kıyafetler alarak günün güne diyor" şeklinde ifadeler yazdı. 

Bottura'nun bu paylaşımı kısa süre içinde sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı ve yüzbinlerce ırkçı mesaj ile yorumlandı. 

İtalya'da yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın boyutlarını gözler önüne koyan paylaşımı yapan Bottura daha sonra bunun bir şaka olduğunu ve gerçek isimleri açıkladı. Ancak geriye İtalyan halkının yabancılara bakış açısını net bir şekilde ortaya koyan tablo kaldı. 

Yorumlar