Zuckerberg 700 milyon dolar temettü alacak

Meta'nın Temettü Kararı: Zuckerberg Yıllık 700 Milyon Dolar Kazanacak

Google Haberlere Abone ol
Zuckerberg 700 milyon dolar temettü alacak

Meta, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamayla A ve B sınıfı adi hisse senetleri için hisse başına 50 sent nakit temettü dağıtacağını duyurdu. Bu karar, Mart ayından itibaren uygulanmaya başlayacak.

Meta'nın kurucu ortağı ve CEO'su olan Mark Zuckerberg, şirketteki %13'lük payı sayesinde her çeyrekte 175 milyon dolar temettü alacak. Yıllık bazda bu, Zuckerberg için 700 milyon dolarlık bir gelir anlamına geliyor.

ZUCKERBERG'İN META'DAKİ PAYI VE GELİRİ

Bloomberg'in haberleştirdiği verilere göre, Mark Zuckerberg Meta'da 350 milyon hisseye sahip ve bu durum onu şirketin büyük hissedarlarından biri yapıyor. Mart ayından itibaren başlayacak olan temettü ödemeleri, Zuckerberg'e yıllık 700 milyon dolar kazandıracak.

META HİSSELERİNDEKİ ARTIŞ VE ZUCKERBERG'İN SERVETİ

2023'te Meta'nın hisse senedi fiyatı yaklaşık %200 oranında yükseldi. Bu artış, Mark Zuckerberg'in servetinin daha da artmasını sağladı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Zuckerberg 142 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin beşinci kişisi konumunda. 2024'ün başları itibarıyla, Meta hisselerindeki sürekli yükseliş, Zuckerberg'in servetinde %11,2 oranında bir artışa yol açtı.

Yorumlar