Zafer Partisi 2 ilde MHP'yi destekleyecek

Zafer Partisi, HDP'nin uzantısı DEM Parti'nin kazanmaması için MHP'yi destekleme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Zafer Partisi 2 ilde MHP'yi destekleyecek

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Sözcü TV'de katıldığı bir programda yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, partisinin 79 ilde aday göstereceğini belirtti. Özdağ, Kars ve Iğdır illerinde ise farklı bir strateji izleyeceklerini açıkladı.

Özdağ'ın açıklamalarına göre, Zafer Partisi Kars ve Iğdır illerinde kendi adaylarını çıkarmayacak. Bu iki ilde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adaylarının destekleneceğini belirten Özdağ, bu kararın nedenlerini de açıkladı. Özdağ, AK Parti'nin bu illerde aday çıkarmayıp MHP'yi desteklediğini ve Zafer Partisi'nin de benzer bir yol izleyeceğini ifade etti.

Özdağ, Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin bu illerde kazanmaması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Kars'ta destekçi kitlelerinin bulunduğunu ve istedikleri takdirde aday çıkarabilecek durumda olduklarını ifade eden Özdağ, ancak HDP'nin kazanmasını engellemek adına bu yolu tercih etmeyeceklerini açıkladı. Benzer bir durumun Iğdır için de geçerli olduğunu belirten Özdağ, önümüzdeki günlerde bu konuda şaşırtıcı adımlar atacaklarını duyurdu.

Özdağ, “Mesela Kars'ta MHP'yi destekleyeceğiz. Neden? AK Parti aday çıkartmıyor, MHP'yi destekliyor. Orada HDP'nin kazanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim de Kars'ta destekçi kitlemiz var. İstesek yarın aday çıkarırız ama yapmayacağız. HDP'nin kazanmasını engelleyecek şekilde davranacağız. Benzer tavrı Iğdır'da da alacağımızı duyurmuştuk. Şaşırtıcı bazı adımları önümüzdeki günlerde tekrar açıklayacağız” diye konuştu.

 

Yorumlar