Yunanistan'da karantinadaki Türkler getirildi

Yaklaşık 16 gün önce Yunanistan'da karantinaya alınan gemide bulunan Türk vatandaşları ile 8 yabancı ülke vatandaşı Türkiye'ye getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da karantinadaki Türkler getirildi

Yunanistan'da karantinaya alınan seyahat gemisinde bulunan 154 Türk vatandaşının tahliye edilerek Türkiye'ye getirlime işlemleri tamamlandı. Buradaki Türk vatandaşlarıyla birlikte 8 yabancı ülke vatandaşı da kurtarıldı.

Koronavirüs şüphesiyle Yunanistan yetkilileri El. Venizelos isimli gemiyi karantinaya almışlardı. Gemide 152 Türk vatandaşı bulunuyordu. Buradaki karantina süreci tamamlandıktan sonra yolcuların Türkiye'ye getirilmesine karar verildi. Ancak Türkiye'de de karantina süreci başlayacak. Bu nedenle sınır şehirlerindeki yurtlara yerleştirme işlemleri yapıldı.

1252 Türk vatandaşının yanında 8 de yabancı ülke vatandaşı tahliye edildi. 

Yunanistan'daki gemiden tahliye edilen toplam 160 kişi İpsala Sınır Kapısı'nda yapılan sağlık işlemlerinden sonra içeri alındı. 

Daha sonra kendilerini almak için önceden hazırlanan yolcu otobüslerine bindirilerek farklı yerlere gönderildi.

Yunanistan'dan getirilenlerden 35 kişi Tekirdağ'a nakledilerek buradaki Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne yerleştirildi.

Yunanistan'dan getirilen 152 yolcudan 89 kişi ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı kız yurduna yerleştirildi. Buraya yerleştirilenler arasında iki de yabancı ülke vatandaşı bulunuyor.

Koronavirüs çıkanlar tedaviye alınmış, diğer yolcular ise Atina'da bir otele yerleştirilmişti.

YURTDIŞINDA ÖLEN TÜRK SAYISI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamada yurt dışında ölen Türk vatandaşının sayısı da açıklandı. Buna göre; yurt dışında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı 320'ye yükseldi.

Yorumlar