YRP, MHP'nin bile istemediği AK Parti'nin 2 büyük kalesini istemiş

YRP'nin, Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı MHP'nin bile talep etmediği şekilde isteklerde bulunduğu ortaya çıktı. İddiaya göre YRP, AK Parti'nin kaleleri olarak bilinen Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediyelerini ve 35 ilçeyi talep etti.

Google Haberlere Abone ol
YRP, MHP'nin bile istemediklerini istemiş

Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile yerel seçim pazarlığını at pazarlığına dönüştürdüğü ortaya çıktı. İddiaya göre YRP, ittifakın büyük ortağı MHP'nin bile talep etmediği şekilde taleplerde bulundu. Yüzde 10'luk oyuna rağmen MHP'nin AK Parti'den istemediği Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerini talep eden YRP, yanında bir de 35 ilçeyi de istemiş. 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, yerel seçimlere yönelik ittifak görüşmeleri çerçevesinde AK Parti'den iki büyükşehir ve 35 ilçe talep ettiklerini duyurdu. TV100'de katıldığı bir yayında Aydal, bu taleplerini kamuoyu ile paylaştı.

TALEP EDİLEN BÜYÜKŞEHİRLER

Aydal, partilerinin Kocaeli ve Sakarya büyükşehir belediyelerini isteme gerekçesini, rahmetli Necmettin Erbakan'ın sanayi bölgelerine duyduğu özel ilgiye dayandırdı. Aydal, "Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge’nin başkanıyım aynı zamanda" ifadelerini kullandı.

İLÇE TALEPLERİNİN GEREKÇESİ

Aydal, 35 ilçe talebinin gerekçesini de açıkladı. YRP'nin analizlerine göre, kendileri olmadan AK Parti'nin 76 ilçeyi kazanma şansının olmadığını öne sürdü. Bu stratejik talep, partinin yerel seçimlerdeki konumunu ve hedeflerini ortaya koyuyor.

SİYASİ STRATEJİLER

Bu açıklama, yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin ittifak arayışlarını ve stratejik planlamalarını gözler önüne seriyor. YRP'nin bu talebi, yerel yönetimlerdeki güç dengelerini ve ittifak yapılanmalarını etkileyebilir.

Yorumlar