Yolcuları da bagaj gibi tartacaklar

Finlandiya Havayolları, yolcuları da bagajlar gibi tartma kararı aldı. Nedeni ise daha güvenli bir uçuş imkanı sağlamak. Finlandiya'nın öncü havayolu şirketi Finnair, uçuş güvenliği ve ağırlık dengesi hesaplamalarına katkı sağlamak amacıyla yolcuları tartma kararını uygulamaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Yolcuları da bagaj gibi tartacaklar

Finlandiya merkezli havayolu şirketi Finnair, uçuş güvenliğini artırmak ve ağırlık dengesi hesaplamalarını daha doğru yapabilmek için yolcuları tartma kararını hayata geçirdi. Bu karar, kabin içindeki fazla yüklerin daha etkin bir şekilde tespit edilmesi amacını taşıyor.

HELSİNKİ HAVALİMANI'NDA DENEME AŞAMASI

Şu anda Helsinki Havalimanı'nda deneme aşamasında olan uygulama, yolcuların bagajları gibi tartılmasını öngörüyor. Finnair'in iletişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Päivyt Tallqvist tarafından yapılan açıklamada, bu sürecin tamamen anonim olduğu ve yolcuların ağırlıklarının yalnızca kapıdaki personel tarafından görülebileceği belirtildi.

OLUMLU KARŞILANAN GÖNÜLLÜLÜK

Tallqvist, Pazartesi günü başlayan denemenin Perşembe sabahı itibarıyla 800 gönüllüyü çektiğini ve havayolu şirketinin bu gönüllü sayısı karşısında olumlu bir sürpriz yaşadığını ifade etti. Finnair, yolcuların ortalama ağırlığı ve el bagajları hakkında veri toplayarak uçuşların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli olan uçak dengesi ve performans hesaplamalarını yapmayı hedefliyor.

AĞIRLIK VE TRİM HESAPLAMALARI

Havayolları, uçakların ağırlık merkezleriyle birlikte her kalkıştan önce ağırlıklarını hesaplıyor. Bu ağırlık ve trim hesaplamaları, yolcuların nereye oturabileceğinden, uçağa kaç yolcunun binmesine izin verileceğine ve bagaj bölmesine ne kadar bagaj taşınabileceğine kadar birçok faktörü etkiliyor. Tallqvist, "Müşterilerin ve el bagajlarının ağırlığı, Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylanan ortalama ağırlıklar kullanılarak hesaplanıyor" dedi.

FİNNAİR'İN ÖZEL ÖLÇÜMLERİ

Havayolları genellikle Avrupa Havacılık Güvenliği Otoritesi tarafından sağlanan ortalama yolcu ağırlıklarını kullanırken, Finnair 2018'den bu yana kendi ölçümlerini kullanıyor ve bunları her beş yılda bir güncelliyor. Bu adım, Finnair'in uçuş güvenliği ve verimliliğini daha da artırma yolundaki kararlılığını gösteriyor.

Yorumlar