Yıldırım'dan valilere: Hata yapın ama hainlik yapmayın

Başbakan Yıldırım, Ankara'da toplanan valilelere yaptığı konuşmada, "Hata yapın ama hainlik yapmayın" dedi

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım'dan valilere: Hata yapın ama hainlik yapmayın
Sonhaberler / Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da toplanan 81 ilin valisine seslendi. Başbakan Yıldırım, konuşmasında, " İşi mi yapacağız, yoksa mevzuatı mı kollayacağız. Mesele ülkenin menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın" dedi. 

Başbakan Yıldırım, Ankara'dan verdikleri talimatların bazı valiler tarafından zamanında uygulanmadığını, bunun aksaklıklara neden olduğunu belirterek, "Biz Ankara'da bazı şeyleri yazıyoruz, çiziyoruz, talimat veriyoruz. Düşünüyoruz ki her şey çiçek gibi diyor. Gidip gördüğümüzde öyle olmadığını görüyoruz. Ankara'nın merkez teşkilatlarının sahada ne oluyor, ne bitiyor izlemesi lazım." diye konuştu. 

Valilerin illerdeki törenler konusunda da dikkat etmesi gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: Bir etkinliğe, törene gittin mi sistem duruyor. Devlet paydos ediyor. Gidin ama amirlerine, daire müdürlerine gelmeyin deyin. Tören ne zaman biter, beyler ne zaman dönecek, milletin işi ne zaman yapılacak. Gitmeyin demiyorum, gidin ama seçici olun. 

AÇIĞA ALINAN MEMURLAR

FETÖ darbe girişimiyle birlikte, açığa alınan memuriyetten çıkarılan çok sayıda kamu görevlisi olduunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Burada zaman zaman titiz davranılmadığı, sapla samanın karıştığı, yaşla kurunun yandığı şeklinde sezenişler, şikayetler geliyor. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj herkese. Buna savcılar da, hakimler de, kamu görevlileri de dahildir. Biz yurdun her köşesinde gidip bu işlerle ilgilenebilecek, kontrol edebilecek şansımız yok. Bizim sizlerin ferasetine, adaletine güvenmekten başka yönümüz yok. Kılı kırk yaracaksınız. Burada ölçünüz belli. Baştan dedik ki, 17/25 Aralık sonrasında örgütün devletle bilek gürüşü yaptığı gündür. O günden sonra bu örgütle bağlantılı iş yapanlar varsa, bunların mazur görülmesi asla düşünülemez. O yüzden yapacağınız çalışmalarda bu hususa özellikle ehemmiyet vermenizi istiyorum." dedi. 

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son konuşmasını da hatırlatarak şöyle konuştu: Müsteşarımıza, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza da talimat bu yönde, Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tepsitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Adalete, hukuka uymayan bir iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılan yanlışlar düzeltilecek. Baştan yüzde 100 doğru yapılamayacağını kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı, saydam değil. Tespitte bize zorluk çıkarıyor. Böyle bir örgütle karşı karşıyayız. Bu konularda ne işi sulandıralım ne de bariz hatalara asla ve asla izin verelim. 

Yorumlar