Yemen'deki olaylar

- Müttefiki eski cumhurbaşkanı Salih ile son günlerde anlaşmazlık yaşayan Husilerin lideri, savaşa devam edeceklerini belirtti

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

SANA (AA) - Yemen'de meşru hükümete darbe yapan Husilerin lideri Muhammed Ali el-Husi, savaşa devam edeceklerini söyledi.

Husi, başkent Sana'nın kuzeyinde yer alan 21 Eylül Meydanı'nda toplanan destekçilerine yaptığı konuşmada, "Cephedeki mensuplarımıza var gücümüzle destek çıkacağız. Düşmanlarımızın da (koalisyon güçleri) başarısız olacaklarını ve Yemen'e yerleşemeyeceklerini bilmeleri gerekiyor." dedi.

Husi, koalisyon güçlerine öncülük eden Suudi Arabistan'ın yürüttüğü savaşın sonuç vermeyeceğini ifade etti.

Yemen'de darbenin mimarı Husiler ile müttefikleri eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih arasında bir süredir karşılıklı sert açıklamalarla gerginlik yaşanıyor.

Husilerin silahlı kanadı Halk Komiteleri, önceki gün yaptığı açıklamada, Husileri "milis" şeklinde nitelendiren Salih'in "kırmızı çizgiyi aştığını" belirtmişti.

Buna karşılık Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Yasir el-Avvadi, her türlü seçeneğe karşı hazır olduklarını ve kimsenin kendilerini tehdit edemeyeceğini söylemişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar