WhatsApp yazışmaları anında şirketlerin elinde

WhatsApp yazışmalarının şirketlerin eline geçirildiği veya WhatsApp tarafından satıldığı delilleriyle kanıtlandı.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp yazışmaları anında şirketlerin elinde

ÖZEL HABER / Sonhaberler.com 

WhatsApp'taki yazışmaların anında şirketlerin eline geçtiği ortaya çıktı.

Sosyal medya ve kısa mesajlaşma platformlarının güvenliği konusunda sık sık yapılan söylentiler yerini gerçeklere bıraktı. 

Çevremizde sık sık, "Konuştuğum konularda anında bana reklam mesajı geliyor" şeklinde ifadeler kullanan insanlara şahit olmuşsunuzdur. Bu tür durumlarda, şirketler bizleri cep telefonları üzerinden dinliyor" şeklinde yorumlara neden oluyordu. Zira bu gayet normal bir durum. Çünkü, şirketin bir uygulamasını cep telefonuna indirmişseniz ve mikrofon-kulaklık izinleri vermişseniz şirkete her şeyi teslim etmişsiniz demektir. Ancak şu anda yaşanan durum çok daha farklı. Tamamen güvenli olduğu ileri sürülen WhatsApp ile ilgili dehşet bir gerçek ortaya çıktı. 

WhatsApp mesajlarınnı uçtan uca şifreli olduğu, hiç kimse tarafından görülmediği ileri sürülür.

Oysa WhatsApp kullanıcısı iki kişi bu durumun gerçek olmadığını delilleriyle ortaya koydu.

WhatsApp kulanıcısı iki kişi, aralarında "kahve" muhabbeti yapıyor. Aradan dakika dahi geçmeden anında iki şirketten "kahve" mesajı geliyor.

MESAJDA GEÇEN ÜRÜNÜ ANINDA PAZARLADILAR

Türkiye'nin önde gelen tanınmış markaları olan YemekSepeti ve Migros, WhatsApp yazışmasından saniyeler sonra bu iki kullanıcıya "Kahveyi bizden alın" minvalinde mesajlar gönderiyor. Oysa kahve muhabbetini bilen sadece iki kişi var ve bu sohbet WhatsApp üzerinden gerçekleşiyor. 

İşte O mesajlaşma ve gelen mesajlar aynı ekranda:

 

İNTERNETTE BİR UYGULAMA REKLAMSIZ VE ÜCRETSİZ İSE TEHLİKEDESİNİZ DEMEKTİR

İnternet ortamında uzmanların sık sık kullandığı bir ifade var: Kullandığınız bir uygulama reklamsız veya ücretsiz ise tehlikedesiniz demektir. Çünkü o uygulamanın çıkarı veya menfeati sizin bilgileriniz ve davranışlarınız. 

Bu konuda Mustafa Güneş'in daha önce Sonhaberler.com için kaleme aldığı şu yazıyı okuyabilirsiniz. 

 

 

Yorumlar