UTED Eğitimlere Başladı

Uşak Teknik Elemanlar Derneği (UTED), “İnovasyonu Bilen Nitelikli Girişimci Yetiştiriyoruz” isimli proje kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başladı.

Google Haberlere Abone ol
UTED Eğitimlere Başladı

Uşak Teknik Elemanlar Derneği (UTED), “İnovasyonu Bilen Nitelikli Girişimci Yetiştiriyoruz” isimli proje kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başladı. Üç ay sürmesi planlanan projeyle ilin kalkınmasına fayda sağlanması hedefleniyor.

Proje hakkında bilgi veren UTED Başkanı Umut Öngel, “İçinde bulunduğumuz çağda küreselleşme, teknolojik gelişmeler ve beraberindeki bilgi paylaşımı, hayatın hemen hemen her alanında yer almakta ve köklü değişikliklere sebep olmaktadır. Herkesin bildiği üzere ticari sınırlar her geçen gün zayıflayarak ortadan kalkmaktadır. Bu ekonomik ortamda rekabet, gün geçtikçe daha da çetin bir hale gelmektedir. Bireylerin ve kurumların ticarileştirilebilir bilgi ihtiyacı yerel, ulusal ve küresel düzeyde sürekli artmaktadır. Buradan hareketle projemiz, girişimcilerin ekonomik hayata bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmasını sağlayacaktır. Değişen dinamiklere kolayca adapte olan, alanında söz sahibi, rekabetçi ve büyümeye açık girişimcilerin yetişmesine katkıda bulunacaktır. Ayrıca işletme fonksiyonlarını kapsayacak şekilde düzenlenecek eğitim programları, girişimcilerin işletme yönetimindeki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacak olup kişisel gelişimlerini mümkün kılacaktır.” dedi.

Başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamayı hedeflediklerine de değinen Öngel “Girişimci adaylarımıza sadece girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı değil, aynı zamanda girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamayı hedeflemekteyiz, çünkü araştırmalarda nitelikli girişimci sayısının yeterli olmadığı görülmektedir. Ülkemizde her 100 kişiden altısının gerçek anlamda girişimci olduğu, geri kalanların ise uzun süre işsiz kaldıkları için bir şekilde kendi firmalarını kuranlar olduğu, yapılan araştırmalarda belirtilmiştir. Bu durumun Türkiye ekonomisinin kalkınması ve gelişmesi için oldukça düşük olduğu açık ve nettir. Gelişmekte olan diğer ülkelerde bu oranın yüzde 25’leri bulduğu raporlara yansımaktadır. O nedenle eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarına katkıda bulunulacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar