Ümit Özlale kimdir? İyi Partili Ümit Özlale nerelidir, kaç yaşındadır?

Ümit Özlale'nin kim ve nereli olduğu soruları son günlerde merakla sorulurken, Özlale'nin Halk TV'ye katılarak bazı yorumlarda bulunması sonrası daha çok sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ümit Özlale kimdir? İyi Partili Ümit Özlale nereli

Ümit Özlale kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır soruları son günlerde merakla soruluyor. Seçime günler kala partilerin temsilcileri ve öne çıkan isimleri televizyon kanallarında boy göstermeye başladı. İyi Parti'nin ekran yüzlerinden biri ise Özlale oldu. Son dönemlerde başta Halk TV olmak üzere bazı kanallarda önümüze çıkan Ümit Özlale kimdir, nerelidir kaç yaşındı?

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Ümit Özlale İyi Partili siyasetçilerden biridir. 

İhtisas alanı ise ekonomidir. 

ODTÜ mezunu olan Özlale, İyi Parti'nin kalkınmayla alakalı bölümünün başında bulunuyor. 

Özlale, İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapıyor. 

Ümit Özlale kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Ümit Özlale kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

 

Lisans eğitimini 1995 yılında O.D.T.Ü. İktisat Bölümü’nde tamamlayan Ümit Özlale, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boston College’de tamamlayarak 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

2006 yılında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan doçentlik derecesini alan Ümit Özlale, akademik çalışmalarının yanında T.C. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.

2010 yılından bu yana TEPAV’da çalışan Özlale, Vakıf büyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy – TRIPP)’nün Direktörü’dür.

Özlale ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı’dır.

Ümit Özlale, 2011 yılında Profesör oldu.

Özkale; Meral Akşener’e en yakın çalışma ekibinin içinde yer alıyor.

Özlale bir röportajında Türkiye'nin yüzde 20'sinin yoksul olduğunu ileri sürerek şunları söylemişti: 

"Türkiye yoksullaşıyor. Ve bu artıyor. Türkiye'de faizlerin düşmesi, kurların stabilize olması bir-bir buçuk sene içinde gerçekleşebilir. İyi çizilmiş bir makroekonomik çerçeve ile enflasyonu düşürmek için iyi bir beklenti yönetimi yaratırız. Fiyat istikrarını, Merkez Bankası para politikasında öncelik olarak belirler. 1 sene içinde biz enflasyonu yüzde 10'un altına düşürebiliriz. Bunda problem yok. Zor olan yoksullukla mücadele. Türkiye son 6-7 sene içinde hızla yoksullaşan bir ülke. Bununla mücadele etmek çok kolay değil. Baktığınız zaman en yoksul yüzde 20'de yaşayan gençlerimizin yarısını göz ardı ediyoruz. Bunun dip dalgası daha sonradan çok ağır olur. Bunu sanayi 4.0 ile birleştirdiğimiz zaman, sığınmacı krizi ile birleştirdiğimiz zaman bu gençlere fırsatları vermezsek bunun toplumsal problemiyle baş etmemiz çok daha zorlaşır. Türkiye'nin o yüzden en büyük problemi yoksulluk. Bunun için siyaset üstü bir akıl gerekiyor. Bu yoksulluk katılaşırsa daha sonra hiçbir siyasi parti bunun karşısında söylem geliştiremez" 


 

Yorumlar

Emin Elbeyli Sayın hocam iyiki varsıniz saygıyla izliyoruz ulkemizin kötu gidişatına son verirsiniz inşallah yolunuz açık olsun
mehmet cafer arel sayın hocam konuşmalarınızı ilgi ile izliyorum.ülkemizin geçirdiği bu derin problemlerini çok iyi açık seçik dile getirmenizden dolayı sizi kutlar,çalışmalarınızda başarılar dilerim.selam ve saygılarımla