Ümit Özdağ neden ihraç edildi?

Ümit Özdağ neden ihraç edildi, partisi neden onu istemiyordu? İyi Parti'de deprem üstüne deprem yaşanıyor. İsmail Koncuk'un istifasından sonra Ümit Özdağ da partiden ihraç edildi. Peki, Ümit Özdağ neden ihraç edildi işte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Ümit Özdağ neden ihraç edildi?

Ümit Özdağ'ın mahkeme tarafından partisine yeniden dönmesi üzerine gözler bir kez daha "Ümit Özdağ neden ihraç edildi" sorusunun cevabına çevirdi.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için "FETÖ'cü" imasında bulunduğu gerekçesiyle parti teşkilatlarının talebi doğrultusunda disipline sevk edilen İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Kararın oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Partiden yapılan açıklamada, "İyi Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın eylemlerinin; İyi Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;  a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve  l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İyi Parti Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İyi Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına Müşterek Disiplin Kurulu tarafından oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.

Ümit Özdağ, İyi Parti'nin son kongresinde yaşanan liste skandalının hedef aldığı isimlerden biriydi.

Detayları şu haberde:

Listeyi delegelere gönderen ismi belirlenemeyen kişi ya da kişiler, listede adı yer alanlara oy verilmemesi gerektiği talimatı veriyordu. Liste sonrasında İyi Parti karışmıştı. Listede Ümiz Özdağ, Aytun Çıray ve Ümit Özdağ gibi isimler de yer alıyordu. 

Ümit Özdağ, liste krizinden sonra partisine FETÖ tarafından sızıntılar olduğunu onlardan birinin de İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu olduğunu söylemişti.

Özdağ'ın bu açıklamaları partide tartışmalara neden olurken; yeni açıklamalar da gelmeye devam etti. 

Özdağ yeni açıklamalarında ise, İyi Parti ile HDP arasında yeni anasaya konusunda ittifak yapıldığını ve görüşmeler olduğunu açıkladı.

Özdağ'ın bu açıklamalarından sonra parti harekete geçmişti.

YENİ PARTİ KURUYOR İDDİASI

Öte yandan Yazar Abdulkadir Selvi, Ümit Özdağ'ın ihraç edildikten sonra yeni bir parti kuracağını savunarak şunları yazdı: İYİ Parti Disiplin Kurulu bugün Ümit Özdağ’ın ihracını görüşecek. Sonucu merak etmiyorum. Çünkü kısa bir süre içinde de Ümit Özdağ, partiden ihraç edilecek. O da Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül gibi Anadolu yollarına düşecek. Kısa sürede de partisini kuracak. Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’e göre etrafına daha çok milletvekili toplayacak. Benden size duyurması, 2021’le birlikte Ümit Özdağ partisi geliyor.

 

 

Yorumlar