Türkiye’den Dünyaya Bir Başarı Hikayesi Şalland

Genç girişimci Kamil Erdoğan’ın yıllardır mütevazı imkanlarla sürdürdüğü moda giyim girişimi Şalland teknoloji ve sosyal medyayı kullanarak kısa sürede ünü Türkiye sınırlarını aştı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’den Dünyaya Bir Başarı Hikayesi Şalland

Kendi imkanları ve sıfır sermaye ile üniversite önünde bir seyyar tezgahla başlayan girişim genç tüketiciler tarafından çok sevildi ve trend markalar arasına girdi.

Her markanın bir hikayesi vardır Anadolu’da başlayan Şalland hikayesi de bir vefa zorlukların üstesinden gelmekle başladı. Yaşlı anne ve babasına bakmak için memleketi Çorum’dan yol çıkan Kamil Erdoğan , bazen seyyar tezgahında şal ve eşarp sattı , bazen de fuar, festival, Pazar yeri ve okul okul gezerek ekmek parasının peşinde koştu. Bu süre zarfında hayallerinde hep ülkesine daha çok değer katmak, istihdam sağlamak ve ailesini hak ettiği hayatı yaşatmak vardı. 

Yıllar içinde Şalland markasını kurdu, büyüterek Kocaeli’nin güzide yerlerinde iki  mağaza ve bir internet satış ofisi açtı. Daha sonra Şalland ailesine üretim tesisi de katıldı ve kendi üretimini yapmaya başladı. Yurtdışında bir çok ülkeye ürünler gönderdi ve e-ticaret ile ülke ekonomisine ihracat desteği sağladı.

halihazırda instagram’da  250 bin Facebook’ta 350 bin takipçisi ile Türkiye’nin en çok sevilen ve takip edilen giyim moda markaları arasına girdi. Markalaşma sürecinde yan üreticilerle yüzlerce kişiye iş imkanı sağladı, marka kültürü oturdu kendi tarzını buldu ve sektörde örnek firmalar arasına girdi. Şalland, facebook, instagram  ve web site üzerinden e- ticaret yapmakta ve yurtiçi-yurtdışı toptan parekende olarak satışlarına devam etmektedir. Şalland hakkında detaylı bilgiye salizm.com sitesinden ulaşılabilir.

Peki, Kamil Erdoğan kimdir?,

Kamil Erdoğan, iş Adamı, Girişimci, Melek Yatırımcı.

1985 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde doğdu.

5 kardeşin sonuncusu olup, İlk ve orta ve lise öğrenimini Osmancık’ta tamamladı.

Çalışma hayatına 2001 yılında ticaretin kalbi olan Eminönü’nde, kumaşçı olarak başladı. Askerlik dönüşünde kendi işini kurarak bağımsız çalışmaya başladı. Sonraki süreçte Şalland markasını kurarak ilk mağazasını Kocaeli’nde açtı. Melek yatırımcı olarak sektöre yeni girenlere mentörlük yapmaya, Tecrübe paylaşım programları ile genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Sosyal Sorumluluk projeleri ile anadolu insanına ve memleketine yatırım yapmaya devam ediyor.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

Okan Y Başarılarının devamını dilerim arkadaşım