Türkiye'nin silah almadığı ülkeden skandal karar

Türkiye'nin hemen hemen hiç silah almadığı ülkelerden Avusturya, son tartışmalar üzerine Türkiye'ye silah satmama kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin silah almadığı ülkeden skandal karar

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'nin mülteciler konusunda Avrupa Birliği'ne boyun eğmeyerek pazarlıkları güçlü tutması, FETÖ ve PKK terör örgütüne göz açtırmamasının en fazla rahatsız ettiği ülkelerden Avusturya, hemen hemen hiç silah satmadığı Türkiye'ye ambargo kararı aldı. Ülke meclisinde alınan skandal kararla, Avusturya'dan Türkiye'ye silah satışı yapılmayacak. 

Avrupa Parlamentosu'nun Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2005'te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören karar tasarısının ardından skandal bir karar da Avusturya'dan geldi. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine ses çıkarmayan, terör örgütü PKK'ya da göz yuman Avusturya, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönünde karar aldı. Avusturya Parlamentosu'ndaki 6 partinin ortak kararıyla hazırlanan kararname oy birliğiyle kabul edildi. Avusturya'nın Türkiye'ye silah satışında ambargo uygulayan ilk ülke olacağı belirtildi. Türkiye'yi açıkça hedef alan bu kararı duyuran isim ise Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Arslan oldu.

TÜRKİYE AVUSTURYA'DAN DAHA ÇOK SİLAH İHRAÇ EDİYOR

Avusturya 2008 yılına kadar silah ihracatında Türkiye'nin önünde yer alıyordu; ancak 2008 yılından itibaren Türkiye Avusturya'ya geçerek daha fazla ihracat yapacak konuma geldi. Yerli ve milli silah üretimine ağırlık veren Türkiye, şu an Avusturya'nın 6 katı daha fazla silah ihracatı yapıyor. 

Yorumlar

Nida konuş Tamam Avusturya vilayetinden Budan böyle bizde ok.yay.mızrak (silah).almıyalım.gali nasıl olsa satıyorlar gali.
Nida konuş Tamam Avusturya vilayetinden Budan böyle bizde ok.yay.mızrak (silah).almıyalım.gali nasıl olsa satıyorlar gali.
noname Gerizekalılığın kulağına vurmuş ondan duyamıyorsundur. Böyle her okuduğun haberlere inanma. İnternet diye bir şey var gir bir ara bakalım Avusturya'dan hangi silahları alıyormuşuz.
ihsan bunların başka işleri güçleri yok demekki hep abesle iştigal
Osmanlı Osmanlı Osmanlı: Osmanlı İmparatorluğu zamanında VİYANA KUŞATMALARINDA aldıkları yaraların acılarını çıkartmaya çalışıyor ZAVALLILAR. Sözüm ona Demokrasi havarileri.........