Türkiye'den Suriye'ye operasyon hazırlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırın Suriye tarafına operasyon düzenleneceği sinyalini verdi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Suriye'ye operasyon hazırlığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen 'Yerli ve Milli İrade' programında konuştu. Gündemdeki önemli konulara değinen Erdoğan, Suriye'ye operasyon sinyali verdi. Erdoğan, sınırın Suriye tarafının temizlenmesi için Türkiye'nin tek başına hareket edeceğini açıkladı.

Konuşmasına programın organizatörlerinden Yalçın Topçu'ya teşekkür etmekle başlayan Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'na da andı. Erdoğan konuşmasında ilk olarak Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami'nin liderlerine değindi. Erdoğan, Motiur Rahman Nizami'nin ölümü hakkedecek bir suçunun bulunmadığına inandıklarını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: Avrupa Birliği bizden terörle mücadelemizi yumuşatmamızı istiyor. Bana bakın yaa, siz ne zamandan beri Türkiye'yi idare etmeye yönetmeye başladınız? Bunların tezlerinin aynısını bizim ana muhalefet, ismini bir daha anmamaya söz verdiğim, ana muhalefet liderimiz de savunuyor. Terör örgütleri neyi savunuyorsa bir bakıyorsunuz bunlar da onu savunuyor. Terör örgütlerine veriyorlar avroları, silahları gidin Türkiye'yi bölün diyorlar. Bunları bilmediğimizi sanıyorsunuz. Terör örgütlerine kucak açanlar yarın başka terör örgütlerinin saldırılarına maruz kaldıklarında hiçbir söz söyleme hakları yoktur. Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiğini savundular. Türkiye şu ana kadar binlerce IŞİD mensubunu sınır dışı etti. Türkiye'ye terörle mücadelenin tanımını değiştir demek, bu işten vazgeç demektir. Ana muhalefet liderinin bir kere terör konusunda kararını vermesi lazım. Sen törerden yana mısın devletten yana mı? Nerede durduğuna karar vermesi lazım. Heleki ana muhalefet liderinin dün kullandığı bir söz var ki akıllara ziyan. Başkanlık sisteminin kan dökülmeden getirilemeyeceğini savunuyor. Bu kafa bu topraklara ait olamaz. Bu zatın ülkemizin temel meselesi konusunda şu ana kadar hiçbir ciddi bir projesi çözüm önerisi olmamıştır. 

"Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine terör örgütünü muhatap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Çünkü biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız."

"Kilis'te yaşanan sıkıntılar sebebiyle sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama henüz müttefiklerden, özellikle de bölgede silah gücü bulunan ülkelerden arzu ettiğimiz desteği alabilmiş değiliz."

"Kilis'i umursamayan veya Kilis'i umursamayanı, Halep'i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. Özellikle Avrupa Birliği organlarının ve kimi ülkelerin Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki mevcut üslupları ve onların bu üslupları, tarzları karşısında ne müttefiklerle ne de ahlakla anlaşmaz yapısıyla anlaşmamız mümkün değil. Kendisi için hak gördüğünü, bizim için lüks gören, kabul edilmez bulanların yaptıkları işin adı açık söylüyorum ikiyüzlülüktür."

 "Er geç bu milletin önüne bu yeni anayasa gelecek. Başkanlık sistemi de gelecek."

"Bak kasetle devraldığın genel başkanlığı, söylediğin yalanlar sebebiyle şu anda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün, niye gidip ifadeyi vermiyorsun? Git, ver ifadeyi. Dürüstsen, dürüstlüğünü görelim. Niye vermiyorsun? Oturduğun yerden iftira atmaya devam ederek, şahsımı hedef alan alıştığımız yalanlarına yine niye devam ediyorsun? Biliyor ki, o gün gidip orada ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak, bunu görüyor. Çünkü olmayan bir şeyi söylemenin bir anlamı olabilir mi?"

"Anamuhalefetin başındaki zatın dün ettiği bir söz daha var ki, gerçekten çok ciddi bir denge problemini işaret ediyor. 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptılar?"

"Her türlü sorunlu işe adeta ben, bu zatın balıklama atladığını görüyorum. Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. Bu işler böyledir. Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz. CHP gibi bir siyasi partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını esefle karşılıyorum."

 "Önemli olan ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olan neyse onu yapmaktır. Başka teklifi olan varsa buyursun getirsin, biz onun da konuşmasından, tartışılmasından memnuniyet duyarız. Kan ticaretine soyunanlar, hiç boşuna heveslenmesinler, Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz, bunu böyle bilsinler."

 

Yorumlar