Tüp Bebek Merkezlerine neden gitmelisiniz?

Doğal yollarla bebek sahibi olamayan ebeveynlerin tıp yardımıyla bebeklerinin olma şansını yükselttiği ve genellikle başarılı tedavilerde bebek sahibi olan...

Google Haberlere Abone ol
Tüp Bebek Merkezlerine neden gitmelisiniz?

Doğal yollarla bebek sahibi olamayan ebeveynlerin tıp yardımıyla bebeklerinin olma şansını yükselttiği ve genellikle başarılı tedavilerde bebek sahibi olan çiftlerin uyguladığı bir tedavi yöntemidir. Dünya da ve Türkiye de her geçen gün bu tedavi yöntemlerine yenileri eklenmektedir.  Gün geçtikçe birçok tüp bebek merkezi Ankara ilinde açılmaktadır. Sizde doğal yollarla gebe kalamıyorsanız daha başarılı olunması için gelişen tıp yöntemleri ile artık hamile kalabilirsiniz. Tüp bebekle dünya ilk 1978de İngiltere de tanışmıştır, ülkemize 1989 yılında Ege üniversitesinde başarılı olunarak geliştirilmeye başlanmıştır. Tüp bebek tedavisi kadın ebeveynden alınan yumurta ile erkek ebeveynden alınan spermlerin laboratuvar ortamlarında döllenme sağlanarak tekrar kadın ebeveynin rahmine yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlem uygulanmadan önce birçok tetkikler yapılmalıdır, daha sonra işlem uygulanıp beklenilir.

Tüp bebek tedavisinde başarı oranları kadının yapısı ve yaşına bağlı olarak değişir. Genç yaşta ki kadınlarda başarı oranları daha yüksektir. 30 yaş altı kadınlarda başarı oranı %60 civarlarında olduğu gibi 35 yaş civarları için bu oran %40 gibi bir yüzdedir. 40 yaş grubu kadınlarda ise bu oran %15 civarlarındadır. Birçok kez uygulama yapıldı ise kadınların gebe kalma ihtimali yükseltmektedir. Dünyada en büyük başarı oranı Amerika’dadır. Avrupa ülkeleri arasında ülkemiz 5. Sırada yer almaktadır. Ülkemizde de başarı oranları gün geçtikçe yükselmektedir.

Sizde bir tüp bebek tedavisiyle gebe kalmak istiyorsanız öncelikle bir tüp bebek merkez ine giderek oradaki bu tedaviyi gören kadınların başarı oranlarına bakmalısınız. Çünkü her ne kadar da ülkemizde bu tedavide başarı oranımız yüksek olsa da her tüp merkezinin başarı oranları arasında farklılıklar görülmektedir. Başarı oranlarına bakarken dikkat etmeniz gereken bir husus da şudur, tüp bebek merkezlerinin başarı oranlarına bazen gebe kalınan oranlarda dâhil edilmekte. Gebe kalma oranları ve canlı doğum oranları birleşince sizi yanıltmaması, daha başarılı bir gebelik sağlanması için muhakkak bu oranları iyi araştırmak gerekmektedir. Ülkemizde il bazında baktığımızda tüp bebek merkezleri bu tedavi yöntemlerinde oldukça başarılıdır. İyi bir tedavi yöntemi ile sağlam gebelik istiyorsanız imkânlarınız dâhilinde ise kesinlikle Ankara tüp bebek merkezleri ne uğramanız sizin için daha iyi olacaktır.

Yorumlar