Terör örgütünden ABD'ye tepki: Sözünüzü tutmadınız

Türkiye'nin operasyon hazırlığı yaptığı Fırat'ın doğusunda yaşanan yeni gelişmeler terör örgütü PKK/YPG'yi endişelendirmeye başladı. Erdoğan ve Trump'ın telefon görüşmesinin ardından ABD'nin bölgeden çekilmeye başlamasıyla terör örgütü ABD'yi sözünü tutmamak ve bölgeyi savaş alanına çevirmekle suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütünden ABD'ye tepki: Sözünüzü tutmadınız

Türkiye'nin kararlı duruşu ABD'yi caydırdı. Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'yı destekleyerek sizlah ve para veren ABD Türkiye'nin operasyon açıklamalarının ardından bölgeden çekilmeye başladı. Yaşanan gelişmeler üzerine korkuya kapılan terör örgütü ABD'yi, sözünü tutmayarak Fırat'ın doğusundan çekilmek ve bölgeyi Türkiye'nin operasyonuna açık hale getirmekle suçladı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK, sözde sözcülerinden Mustafa Bali'nin Twitter hesabı üzerinden, ABD'yi suçlayıcı bir mesaj yayımladı.

"ABD SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ"

Terör örgütü sözcüsü tarafından paylaşılan mesajda, "Güvenlik mekanizması ve akabinde mevzilerin yıkılmasına rağmen, ABD güçleri sorumluluklarını yerine getirmedi ve bölgenin savaş alanına dönmesine izin vererek sınırdan çekilmeye başladı. SDG, kuzeydoğu Suriye'yi ne pahasına olursa olsun korumaya kararlı." ifadeleri kullanıldı.

DEAŞ İLE TEHDİT ETTİLER

Öte yandan örgütün ismini kullandığı SDG de bir yazılı açıklama yaptı.

ABD'nin sözünü tutmadığının vurgulandığı açıklamada, bunun DEAŞ'la mücadeleye "büyük olumsuz" etki yapacağı iddia edildi.

ABD'li yetkililer, DEAŞ karşıtı mücadele toplantılarında, Suriye'de ele geçirdikleri yabancı DEAŞ'lı ve ailelerinin toplam sayısının 10 bin civarında olduğunu kaydediyor. Bu kişilerin bir kısmı, ABD güçlerince Deyrizor'da üs olarak da kullanılan El Ömer petrol sahasında, diğer kısmı ise YPG/PKK, Kamışlı, Haseke, Malikiye, Tabka ve Rakka cezaevlerine tutuluyor.

Yorumlar