Playstation 4 ve Playstation 4 pro arasındaki farklar

Sony tarafından geliştirilen Playstation dünyanın en iyi oyunlarından biri sayılıyor. Playstation 4 Pro vs Playstation 4 : Fark nedir ve mevcut PS4 sahipleri Pro'ya yükseltmeli mi?

Google Haberlere Abone ol
Playstation 4 ve Playstation 4 pro arasındaki farklar

Playstation 4 Pro ve Playstation 4
PS4 Pro'daki grafik işlemcisi (GPU) - oyunlardaki 3D grafikleri üreten bit - PS4'teki kadar iki kat daha güçlü. Sony ayrıca oyunlarda fizik ve yapay zeka gibi şeyleri işleyen işlemciyi de geliştirdi.

Sony, yeni PS4 Pro'nun, orijinal PS4'ün 1.84 teraflop'una kıyasla, 4.2 teraflops'ta çalışabileceğini iddia ediyor - teraflops, bilgisayar performansının basit bir ölçüsüdür, arabalardaki beygir gücü gibi.

Ek olarak, PS4 Pro orijinal PS4 - 8GB GDDR5 ile aynı miktarda belleğe sahipken, performansı artırmak için daha yüksek hızda çalışır. PS4 Pro ayrıca Netflix gibi oyun dışı uygulamalar için ekstra 1GB hafızaya sahiptir. Bu, oyunların kullanabileceği boşa harcanmayacakları anlamına gelir ve uygulamalar arasında daha hızlı geçiş yapabileceğiniz anlamına gelir. 

PS4 Pro vs PS4 Grafik Karşılaştırması
Bu oyuna bağlı. Geliştiriciler, istedikleri her şey için ekstra gücü kullanabilirler. Çoğu, çözünürlüğünü - resmini oluşturan piksellerin sayısını - artırır, böylece 4K TV'lerde daha keskin görünürler, ancak hepsi bu kadar değildir.

Geliştiriciler, dokuların ve ışık efektlerinin kalitesini iyileştirmek için daha güçlü PS4 Pro GPU'ları kullanabilir ve daha gerçekçi grafikler ve daha az yavaşlama ile daha akıcı bir performans sağlar. Sony'nin yaptığı tek talep, oyunların PS4 Pro'da da olduğu gibi PS4 Pro'da da oynamasıdır.

Ancak, ikisini karşılaştıran YouTube videolarını izlemekten çekinmeyin. Videoları 4K’da 4K TV’de görmüyorsanız, farkı söylemek gerçekten zor. Bu durumda, sabit görüntüler genellikle en iyi karşılaştırmadır. Aşağıdaki örneklere yakından bakın:

PS4

Ve şimdi aynı demo PS4 Pro'da çalışıyor.

PS4

En belirgin fark aydınlatmadır. 'Tanrı ışınları' sahneye yeni bir dinamizm katıyor, kayaları aydınlatıyor ve sahnede kontrastı artırıyor.

Başka bir fayda ise yeşillik. Ekstra bitkiler, çimenler ve sarmaşıklar gibi bol miktarda yeşillik var. PS4 sürümü, daha az, daha basit, daha düz dokulara sahiptir.

PS4 Pro, sadece işleri daha keskin hale getirmekle ilgili değil. Daha fazla güç, geliştiricilerin oyunda daha fazla ürün sunmasına izin verir, bu da zevk almak için daha ilginç ayrıntılarla dolu dünyalar yaratmaya yardımcı olur

Orijinal ve PS4 'Slim' sürümlerine kıyasla PS4 Pro özellikleri aşağıda belirtilmiştir:

PS4 (2013) PS4 (2016) PS4 Pro
İşlemci 1,6 GHz 8 çekirdekli AMD Jaguar 1,6 GHz 8 çekirdekli AMD Jaguar 2.1GHz 8 çekirdekli AMD Jaguar
GPU 1.84 TFLOP AMD Radeon 1.84 TFLOP AMD Radeon 4.2 TFLOP AMD Radeon
Bellek 8 GB GDDR5 8 GB GDDR5 8 GB GDDR5 ve 1 GB
HDR Evet Evet Evet
4K Yok hayır Yok hayır Evet
Depolama 500 GB 500 GB ve 1 TB 1TB
USB 2x USB 3.0 2x USB 3.1 3x USB 3.1
Kablosuz internet 802.11b / g / n Wi-Fi (yalnızca 2,4GHz) 802.11a / b / g / n / ac Wi-Fi (2,4 GHz ve 5,0 GHz) 802.11a / b / g / n / ac Wi-Fi (2,4 GHz ve 5,0 GHz)
Bluetooth Bluetooth 2.1 Bluetooth 4.0 Bluetooh 4.0

PS4 Pro 4K'da oyun oynanamıyor mu?
Bu teknik olarak doğrudur. Bazı oyunlar doğal bir 4K Ultra HD çözünürlükte çalışır - bu arada 3,840 x 2,160 piksel pikseldir - ama en zorlu oyunlar oynamaz.

Niye ya? Çünkü PS4 Pro'nun ek gücü ile bile oyunları bu kadar yüksek çözünürlükte sorunsuz bir şekilde yapmak çok zor. 4K'da oyunları çalıştırabilen bir oyun bilgisayarı, sonuçta PS4 Pro'dan birkaç kat daha pahalıya mal olacaktır.

Bunun yerine, birçok oyun 4K'ya yakın bir çözünürlükte çalışır - genellikle her zaman değil, 3.200'ü 1.800 satır kadar - ve daha sonra 4K'ya yükseltilir. Sony, bu süreci geliştiren akıllı bir teknik kullandı, öyle ki, bu yüzden yükseltilmiş görsellerle yerel 4K olanları arasındaki farkı söylemek çok zor. Bir fark var, ama fark edilmesi zor.

Ve bu uygulama yeni bir şey değil. Birçok oyun zaten mevcut konsollarda 1080p'nin altında çalışıyor ve buna göre yükseltiliyor. Ve Xbox One S 4K'ya kadar 1080p oyunları yükseltebilirken, iki konsol arasında ciddi bir karşılaştırma yok.

4K'ya ne kadar yaklaşırsanız o kadar iyi olur, böylece Xbox One S aynı oyunu çalıştıran bir PS4 Pro ile eşleşemez.

HDR nedir ve ne fark eder?
Yüksek Dinamik Aralık için kısa olan HDR, film yapmak, TV ve oyunlar daha parlak, daha renkli ve gerçek hayata daha yakın görünmekle ilgili.

Yıllarca TV'ler CRT TV'ler ve sinema ekranları için tasarlanmış on yıllardır eski standartlara göre çiğnendi. HDR, TV'lerin tam potansiyelini kullanmasına izin veren yeni bir standart tanımlar.

Bunun pratikte anlamı, daha yüksek tepe parlaklığı ve daha parlak, daha canlı renklerdir ve daha gerçekçi ve etkileyici bir görüntüye yol açar.

Yine de, bir HDR TV'niz olmadıkça bunu takdir etmek zordur, ancak The Last of Us: Remastered'den alınan bu örnek size farklı bir fikir verir.

PS4 Pro'yu kullanmak için 4K HDR TV'ye ihtiyacınız var mı?
Hayır, ama bir tane almanı öneriyoruz. Bazı oyunlar 1080p TV'lerde oyuncular için grafik geliştirmek için Supersampling adında bir yöntem kullanır, ancak tüm oyunlar oynamaz. Şu anda, 4K'lık bir televizyona sahip değilseniz, mevcut PS4'ünüzden yükseltme yapmaya değer olduğunu düşünmüyorum.

PS4 güncelleme 4.50 , bazı oyunların performansını önemli ölçüde artırabilecek “Yükseltme Modu” olarak bilinen yeni bir özelliği de tanıtacak. Daha sonra 4K'ya kadar yükselmez, ancak yüzde 40'a varan oranlarda gözle görülür bir iyileşme sağlar. Son olarak, 4K TV'si olmayanlar PS4 Pro'ya yatırım yapmak için bir sebep var.

PS4 Pro, PlayStation VR için daha mı iyi?
Sonuç olarak değil. Oyunlar PS4 Pro'da PS4'e kıyasla VR'de daha pürüzsüz olmayacak. Ve birkaç görsel güncelleme eklerken, ekstra masrafı haklı çıkaracak yeterli örnek yoktur. Bununla birlikte, farklılık gelecekte daha da belirginleşebilir.

PlayStation VR'nin de PS4 Pro ile bir uyumluluk sorunu olduğunu belirlemeye değer . PlayStation VR, 4K ve HDR ile uyumsuz bir HDMI sürümünü kullanıyor. Bu nedenle PS4 Pro kullanıcıları, VR sistemini, TV'lerini amaçlarına uygun şekilde oyun oynamak için çıkarmalı. Bununla birlikte, yukarıda bahsedilen konuya hitap edecek yeni ve yeni bir model belirlendi.

PS4 Pro, PS4'e kıyasla ne kadar büyük?
Oldukça önemli bir konu, eğer alan bir sorun olsa da, PS4 Pro hala çok büyük orijinal Xbox One'dan daha küçük olsa da. 

PS4 Pro vs PS4 Size Karşılaştırması (WxDxH):

Yeni PS4 Slim: 26,5 x 28,8 x 3,9 cm
Orijinal PS4: 27,5 x 30,5 x 5,3 cm
PS4 Pro: 29,5 x 32,7 x 5,5 cm

Bu yüzden PS4 Pro, dört santimetre daha geniş ve iki santimetre daha uzun olan iyi bir üç santimetre daha geniş. Bu çok fazla yazılı gibi görünmüyor, ancak PS4 Pro aslında PS4 'Slim' modelinden% 78 daha büyüktür - fırlatma konsolundan% 20 daha büyük.

PS4 Pro vs PS4 - Oyunlar
'PS4 Pro Exclusive' oyunu diye bir şey yoktur. Oyunlar, PS4 Pro için geliştirilmelidir, ancak Sony, herhangi bir oyunun sadece PS4 Pro'da çalışmasına izin vermeyecektir.

Tüm PS4 oyunlarının geliştirilmiş grafik ve performansa sahip bir PS4 Pro modunu desteklemesi gerekiyor, ancak bazı oyunlar bunu diğerlerinden daha iyi yapıyor.

Horizon Zero Dawn : Bu, özellikle PS4 Pro'nun aklında tasarlanan ilk PS4 özelliğidir. Çarpıcı görünüyor, bu yüzden herhangi bir PS4 Pro sahibi için olması gerekir.

Resident Evil 7 : Oyun boyunca zaten tüyler ürpertici bir duyguya ek olarak HDR'den gerçekten faydalanan mükemmel bir oyun.

Tomb Raider Yükselişi : PS4 Pro yükseltmelerinin en iyi örneklerinden biri. HDR'yi desteklemese de, hem '4K' hem de 1080p'deki görsel iyileştirmeler bunu görsel bir muamele yapmak.

The Last Guardian : PS4 Pro ve HDR'de hem 4K hem de 1080p yüksek performans modlarını destekler. HDR, mevcut PS4'te de çalışıyor.

Sonumuz Remastered : Muhtemelen PS4 Pro serisinde HDR için en iyi oyun, 60fps'de yerli 4K'yı destekliyor ve harika görünüyor.

Hitman : HDR desteği yok, ancak PS4 Pro'da hem performans hem de dokular geliştirildi.

Battlefield 1 : Çevresinde en iyi PS4 Pro yükseltmelerinden biri. Daha fazla arazi detayı var ve yoğun çok oyunculu oyunlarda bile performans avantajı elde edersiniz.

İzle Köpekler 2 : Geliştirilmiş anti-aliasing sayesinde 4K ve 1080p supersampled versiyonlarında harika görünüyor

Witcher 3: Wild Hunt : CD Projekt Red, son zamanlarda HDR ve 4K büyütmeyi tam olarak desteklemek için epik RPG'yi güncelledi ve tahmin edildiği gibi oldukça çarpıcı görünüyor.

PS4 Pro 4K Blu-ray disklerini oynatıyor mu?
Üzgünüm hayır. Xbox One S, Ultra HD Blu- ray'ı desteklerken , PS4 Pro da gelmiyor ve olmayacak. Ancak, Netflix gibi 4K HDR içeriğini destekliyor.

PS4 Pro vs PS4: Sonuç
Bir PS4'ünüz varsa ve 1080p TV'niz varsa yükseltme yapmayın. Bir 4K TV'ye yükseltmeye karar verene kadar, bir PS4 Pro satın almak için daha fazla harcama konusunda bir anlam göremiyorum. Maliyet avantajlardan daha ağır basıyor. Yeni bir 4K TV satın alıyorsanız yükseltmeye değer, ancak ikisini de karşılayamıyorsanız, önce TV'yi satın alın. En iyi 4K TV rehberimiz , başlamak için iyi bir yerdir.

Zaten 4K TV'niz varsa yükseltmeyi düşünün. PS4 Pro satın almanızı kesinlikle tavsiye edemem, ancak bunu yapmak için pek çok sebep var. Oyunlar, bir PS4 Pro'daki 4K TV'de ve Mass Effect: Andromeda ve Horizon: Zero Dawn gibi gelecek sürümlerde harika görünüyorlar. Sadece bir Ultra HD Blu-ray oynatıcısına sahip değilseniz veya HDR desteğine sahip olmayan bir 4K TV'ye sahipseniz, yalnızca yeniden düşünün. Baş iyi Blu-ray oynatıcılar bizim üst alır için.

PS4 Pro'nuz yoksa, bir PS4 Pro satın alın. Elbette, bunu karşılayabiliyorsan. Bir 4K TV'niz olmasa bile, bir PS4 Pro size daha hızlı ve daha iyi görünen oyunlar sunacaktır ve gelecekte TV'nizi yükseltmeniz gerektiğinde size kanıt sağlayacaktır. Ve bir PS4 Pro'yu karşılayamazsanız, mevcut PS4 aynı oyunları oynatacak ve harika bir konsol olarak kalacaktır.

Yorumlar