TBMM Genel Kurulu

- TBMM Başkanvekili Aydın: - "Kudüs bizim ilk kıblemiz ve tüm Müslümanların göz bebeğidir. Bu anlamda bir kez daha bu kararı alanları kınadığımızı net ve sert bir şekilde bu kürsüden ifade etmek isterim" - "TBMM olarak bu haksız ve hukuksuz kararı tanımadığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum" - Genel Kurulda, uluslararası sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair iki kanun tasarısı kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Kudüs bizim ilk kıblemiz ve tüm Müslümanların göz bebeğidir. Bu anlamda bir kez daha bu kararı alanları kınadığımızı net ve sert bir şekilde bu kürsüden ifade etmek isterim." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, uluslararası sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarının görüşmelerine geçmeden önce konuşan Aydın, ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi olarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını belirterek, bu haksız ve hukuksuz kararı TBMM olarak tanımadıklarını söyledi.

Aydın, "Bu tutum dünya barışından uzak, Ortadoğu'daki çatışmayı derinleştirecek, terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecek ve İslam aleminde infiale yol açacaktır. Kudüs bizim ilk kıblemiz ve tüm Müslümanların göz bebeğidir. Bu anlamda bir kez daha bu kararı alanları kınadığımızı net ve sert bir şekilde bu kürsüden ifade etmek isterim." ifadesini kullandı.

Daha sonra tasarıların görüşmelerine geçildi.

AB-EFTA Ortak Transit Ortak Komitesinin 20 Mayıs 1987 Tarihli Ortak Transit Rejimine İlişkin Sözleşmeyi Değiştiren 28 Nisan 2016 Tarihli Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Geçici İthalat Sözleşmesinde Yapılan Değişikliklere İlişkin Belgelerin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Ayrıca, Danışma Kurulunun, Genel Kurulun yarın toplanmaması önerisi de oylanarak kabul edildi.

Danışma Kurulu kararının ardından Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, sıradaki tasarıların görüşmeleri için komisyonun yerini almaması üzerine birleşimi, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısının görüşmeleri için 11 Aralık Pazartesi saat 13.00'te toplanmak üzere kapattı.

Yorumlar