Tayland’daki Türkçe olimpiyatları finali Türkiye'dekini aratmadı

Tayland’da düzenlenen 12. Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleni ülke finali renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Tayland’daki Türkçe olimpiyatları finali Türkiye'dekini aratmadı

Tayland’da düzenlenen 12. Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleni ülke finali renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya yerel kıyafetleri ile katılan Taylandlı öğrenciler, birinci olmak için bir biri ile kıyasıya yarıştı.

Başkent Bangkok’ta düzenlenen 12. Uluslararası Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleninın Tayland finaline Tayland Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Civelek, Türkiye'den gelen akademisyen ve işadamlarından oluşan heyetin yani sıra Tayland'da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.


Finalde şarkı, şiir haricinde gelen misafirlere Türk kültürüne ait baklava ikram edildi. Baklavayı ilk defa denediğini belirten veliler, lezzetli olduğunu ifade etti. Ülke elemelerinde final sahnesine çıkmaya hak kazanan Taylandlı öğrenciler, şarkı, şiir ve halk dansı olmak üzere üç dalda yarıştı. Taylandlı öğrenciler yarışmada ülkelerini en iyi şekilde anlatabilmek için jürinin karşısına yöresel elbiselerle çıktı.


Yarışmayı kazanarak Türkiye biletini cebine koyan yarışmacıların sevinçleri, kazanamayan arkadaşlarının hüzünleriyle birleşince yarışma salonunda duygu dolu anlar yaşandı. Kazanamayanları teselli etmek de onları yetiştiren öğretmenlere ve arkadaşlarına düştü.


Program sonrası Cihan Haber Ajansı’na konuşan şarkı birincisi Hira Shaen şöyle konuştu: “Şuanki heyecanımı size anlatamam, çünkü bugün burada birinci olmam benim 4 yıllık bir çalışmam, 4 yıl boyunca ülke finallerine katılıyorum. Bugün hayalimi gerçekleştirdim, çok mutluyum. Türkiye’de Tayland’ı en iyi şekilde temsil edeceğim.” dedi.

İzleyicilerden Huriye Çoban Cihan’a yaptığı açıklamada, "İlk defa Türkçe olimpiyatlarına katıldım, Türk olmaktan gurur duydum. Tuylerim diken diken oldu. Buradaki öğretmenlerin görevlerini sevgi ve gönül ile yaptıklarını biliyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'ye gidecek çocuklara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarışma sonrasında katılan bütün öğrencilere küçük hediyeler verildi. Türkçe olimpiyatları yetkilileri, ülkedeki final yarışmasına Tayland'daki 4 okuldan 250'den fazla öğrencinin katıldığını ve bunlardan 6 öğrencinin finali geçtiğini açıkladı.

Programın sonunda bütün öğrenciler “Yeni bir dünya” şarkısını seslendirdi ve daha sonrasında katılan misafirler öğrenciler ile fotoğraf çektirdiler. CİHAN

Yorumlar