Süleyman Soylu'nun "Ya olacağız ya öleceğiz" sözüne CHP'den tepki

İçişleri Bakanı Soylu'nun terör örgütlerini kastederek kullandığı, "Ya olacağız ya öleceğiz" ifadelerine CHP'den cevap geldi. CHP Milletvekili Hakverdi, Soylu'nun sözlerine, "Savaş mı çıkartacaksınız?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
'Ya olacağız ya öleceğiz' sözüne CHP'den tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soyul, terör örgütlerinin kökünü kazıyacaklarına dair konuşmasının bir yerinde kullandığı, "Ya olacağız ya öleceğiz" ifadeleri CHP'de rahatsızlık yarattı. 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Soylu'nun ifadelerine, "Savaş mı çıkartacaksınız?" sözleriyle cevap verdi. 

Hakverdi'nin bu sorusu ise sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, CHP'li Hakverdi'e, "Terörle ilgili mesaj verilirken siz niye alındınız Sayın Vekil? Siz terörist misiniz?" diyerek tepki gösterirken Gazeteci Burak Doğan ise, "Terör örgütüne yönelik söylenen bir sözü neden üstünüze aldınız ?" diye sordu. 

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet ve bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemli. Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var. Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz. Kararımız bu, 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız." dedi.

ALİ HAYDAR HAKVERDİ KİMDİR?

CHP Ankara Milletvekili olan Ali Haydar Hakverdi 27 Aralık 1979 Çorum'un Alaca ilçesinde dünyaya geldi. 

1985 yılından beri Ankara'da yaşayan Hakverdi, 2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve on beş yıl serbest avukat olarak çalıştı.

Çorum-Der Genel Sekreterliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yöneticiliği, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez Yöneticiliği görevlerini üstlendi.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Hakverdi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak İlçe Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde CHP Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

 

Yorumlar