Stanişev’in duruşması ikinci kez ertelendi

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) lideri Sergey Stanişev’e yönelik gizli evrakı kaybetme suçlamasıyla açılan dava ikinci kez ertelendi. Sofya Şehir Mahkemesi'nde, Stanişev’in başbakan olduğu dönemde, Ulusal Güvenlik (DANS) tarafından kendisine...

Google Haberlere Abone ol
Stanişev’in duruşması ikinci kez ertelendi

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) lideri Sergey Stanişev’e yönelik gizli evrakı kaybetme suçlamasıyla açılan dava ikinci kez ertelendi. Sofya Şehir Mahkemesi'nde, Stanişev’in başbakan olduğu dönemde, Ulusal Güvenlik (DANS) tarafından kendisine muhafaza etmesi için verilen yedi gizli evrakı kaybetmek suçlamasıyla açılan davayı görmeye başlayamadı.

Davanın ikinci kez ertelenmesine sebep olarak ise hakim ile Stanişev’in avukatlarının, meclis Başkanı Mihail Mihov’dan Stanişev’in savcılıktan gönderilen mahkemeye davet kağıdını alıp almadığı konusunda bir cevap verilmemesi gösterildi. Yasaya göre,bu davet mektubunun, duruşmanın yapılacağı günden 7 gün önce alınması gerekiyor.

Sergey Stanişev, 23 Ekim 2013 tarihinde Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov’a bir mektup yazarak, başında bulunduğu kurumun konu ile ilgili kesin bir tutum ortaya koymasını istemişti.. Stanişev mektubunda, "Savcılık tarafından izlenecek yolda eksiklik olmasından dolayı konu hakkında toplumda ve kamuoyunda spekülasyonlara sebebiyet veriliyor. Bu durum hakkında bir karar verileceğinden eminim. Toplumun gerçekleri öğrenmeye hakkı vardır. Ben de ismimin temize çıkmasını istiyorum. Bu nedenle gerekli girişimlerde bulunarak suçlamada bulunmasını veya bundan vazgeçmesini ümit ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Başsavcı Sotir Tsatsarov da 25 Ekim 2013’te meclise mektup göndererek, suçlamanın yapılabilmesi için milletvekili Sergey Stanişev’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti. CİHAN

Yorumlar