Son Dakika: İyi Parti'de üst düzey iki isim Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem istifa etti

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve İYİP Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti'den istifa ettiklerini duyurdular. Erdem, partisinin yerel seçim politikalarını eleştirdi. Yılmaz, sosyal medya üzerinden istifasını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti'de üst düzey istifalar peş peşe geldi

İyi Parti'de üst düzey istifayar ard arda geldi. Önce Durmuş Yılmaz hemen ardından Bahadır Erdem'in istifa haberi siyaset dünyasına bomba gibi düştü. 

Eski Merkez Bankası Başkanı ve önceki dönem İyi Parti (İYİP) milletvekili Durmuş Yılmaz, partisinden beklenmedik bir şekilde istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize" ifadelerini kullanan Yılmaz, e-devlet üzerinden istifasını gerçekleştirdiğini gösteren ekran görüntüsünü de paylaştı. 2018 genel seçimlerinde İYİP Ankara milletvekili olarak seçilen Yılmaz, son genel seçimlerde milletvekili adayı olarak gösterilmemişti.

BAHADIR ERDEM DE İYİP'TEN AYRILDI

Durmuş Yılmaz'ın ardından, İYİP Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partisinden ayrıldığını duyurdu. Erdem, istifa açıklamasında, partisinin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkarma kararını eleştirdi. Erdem, "2024 yerel seçimlerinde aday çıkarma kararı maalesef İstanbul ve Ankara'nın muhalefette kalmasını riske atıyor" diyerek, partisinin bu kararını kritik bir hata olarak değerlendirdi.

MEVCUT KAZANIMLARIN RİSKE ATILMASINI KABUL ETMİYORUM

Bahadır Erdem, "Mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir" diyerek, "İYİ Parti’mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum" sözleriyle istifasını kamuoyuna duyurdu. Erdem, "Değerli kamuoyu, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in daveti ile 20 Eylül 2020 yılında İYİ Parti ailesine katıldım ve geçtiğimiz üç yıl boyunca tüm emek ve değerlerimle, milletimizin ve partimizin hak ettiği konuma gelebilmesi için elimden gelen çabayı sarf ettim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar