Son Dakika: Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı, neyle suçlandı, ne ceza aldı?

Son Dakika: Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı, neyle suçlandı, ne ceza aldı?

Google Haberlere Abone ol
Canan Kaftancıoğlu'nun cezası kısmen onandı

Son Dakika: Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı, neyle suçlandı, ne ceza aldı, alınan cezalarda ne var?

CHP İstanbul İl Başkanlığına getirilmeden "militan siyasetçi" olarak bilinen Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı hakaretler ve terör örgütlerine yaptığı övgüler başını derde sokmuştu. 

Kaftancıoğlu hakkında açılan birden fazla davada yerel mahkemeler ve istinaf mahkemeleri 9 yıla yakın hapis cezasına hükmetmişti. 

Yargıtay'a giden davalarda ise mahkeme "terörle ilgili" suçlamalardan beraatine, hakaret suçlarından ise cezalandırılmasına hükmedildi. 

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı.

Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Edinilen bilgiye göre Kaftancıoğlu'na hem cumhurbaşkanına hakaret ve ayrıca hakaret suçundan iki ayrı cezanın onandığı öğrenildi.

Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamının ise 4 yıl 11 ay olduğu belirtildi. Gazeteci İsmail Saymaz, Cana Kaftancıoğlu'na verilen bu cezalarla birlikte siyaset yasağı da getirildiğini duyurdu.

HANGİ CEZA ONANDI HANGİSİ BOZULDU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Kaftancıoğlu'na, "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan verilen 2 yıl 8 hapis cezaları ise daire tarafından bozuldu. 


 

Yorumlar