Siyaseti dizayn filmi yayında: Demirtaş ile Akşener'i kol kola sokma girişimleri

HDP ile İyi Parti'yi açık ittifak halinde bir araya getirmeye çalışan "Siyaseti dizayn filmi"nin yönetmenleri iş başında. İlk olarak Ruşen Çakır üzerinden Demirtaş'tan mesajı aldılar; daha sonra İsmail Küçükkaya üzerinden Meral Akşener'e ilettiler. Ancak Akşener bekledikleri cevabı vermedi.

Google Haberlere Abone ol
Akşener ile Demirtaş'ı kol kola sokma girişimleri

Türkiye'de siyaseti dizayn çalışmalarını yürütenler bir kez daha sahnede. Kurgulanan yeni filmin konusu ise HDP ile İyi Parti'yi aynı ittifak çatısı altında buluşturarak açık bir ittifak yaptırmak. Bunun için medyadaki karakterler üzerinden film sahneye sürülmüş durumda. Ruşen Çakır üzerinden Selahattin Demirtaş'tan alınan mesajlar İsmail Küçükkaya üzerinden Meral Akşener'e iletildi. Bu çalışmalar medyada, herkese açık bir şekilde yapılıyor.

Çünkü her iki partinin tabanını bu şekilde muhtemel bir ittifaka şimdiden alıştırmak gerekiyor. Ancak, şu ana kadar Meral Akşener'in ortaya koyduğu tavır, ittifak girişimlerinin henüz olumul cevap almadığı kanaatini uyandırıyor. Çünkü, Akşener, Demirtaş'a "kan davası" örneğiyle, mesajına bir nevi olumsuz cevap verdi.

RUŞEN ÇAKIR ÜZERİNDEN DEMİRTAŞ'TAN MESAJ ALINDI

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kurulacak muhtemel ittifaklar için zemin yoklayanlar, ilk olarak HDP ile İyi Parti'yi bir araya getirmeye çalışıyor. Çünkü, bu iki partinin bir araya gelmesiyle kendilerine göre en büyük engel ortadan kalkmış olacak. Bunun için de iki partinin liderleri üzerinden ilk yoklamalar başladı. Öncelikle Erdoğan karşıtı yazıları ve haberleriyle bilinen Ruşen Çakır üzerinden Selahattin Demirtaş'tan bir mesaj alındı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Ruşen Çakır üzerinden verdiği mesajında, "Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım'ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim" şeklinde ifadeler kullandı. 

FOX TV ÜZERİNDEN MERAL AKŞENER YOKLANDI

Demirtaş'ın mesajı FOX TV ekranlarından İsmail Küçükkaya aracılığıyla Meral Akşener'e iletildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katılan Akşener, burada Selahattin Demirtaş'tan alınan mesaj kendisine iletildi.

İsmail Küçükkaya'nın mesajı iletirken takındığı tavrı görenler hayretler içerisinde kaldı. Çünkü, Küçükkaya, Akşener'den olumlu bir cevap alabilmek için Demirtaş'ın mesajını okurken konuyu oldukça uzatarak, olumlu cevap almaya çalıştı. Ancak beklediği cevabı alamadı.

Akşener, "Haberin tamamını okumadım. Ama şunu söylemek isterim. Güneydoğu'da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu'nun böyle bir özelliği var" ifadelerini kullandı.

Yorumlar