SGK Başkanı: Kayıtdışı istihdamı azaltmada ciddi mesafeler aldık

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye’de kayıtdışı istihdamı azaltmaya yönelik ciddi mesafeler alındığını söyledi. Başkan İlhan, başkanlık binasında SGK çalışanlarına 2 bin adet tablet bilgisayar dağıtımı...

Google Haberlere Abone ol
SGK Başkanı: Kayıtdışı istihdamı azaltmada ciddi mesafeler aldık

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye’de kayıtdışı istihdamı azaltmaya yönelik ciddi mesafeler alındığını söyledi.

Başkan İlhan, başkanlık binasında SGK çalışanlarına 2 bin adet tablet bilgisayar dağıtımı törenine katıldı. Törende konuşan İlhan, Türkiye’de kayıt dışı istihdamı azaltmaya yönelik ciddi mesafelerin alındığının altını çizdi.

İlhan, "2002 yıllarına dönüp baktığımızda yüzde 52 oranında olan kayıt dışı istihdamın 2014 yılı mart ayı itibariyle yüzde 34,4’e düştüğünü memnuniyetle görmekteyiz. Tabi ki önümüzde kat edeceğimiz mesafeler ve çalışmalar var. Bunun yanı sıra son 10 yılda toplumsa bilincin son derce geliştiğini memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Eskiden kayıt dışı çalışma çok normal karşılanırken bu konuda bugün çok daha bilinçli bir şekilde toplumumuzla birlikte hareket ettiğimizi görmekteyiz. Örneğin bizim Alo 170 hattımıza 2010 yılında gelen çağrılarımıza baktığımızda günlük şikayet sayısı ortalama 3 bin iken, şu anda baktığımızda günlük şikayet sayısının 30 binlere yükseldiğini görmekteyiz. Bu da genel olarak toplumsal bilincin arttığının göstergesidir." diye konuştu.

"TABLETLER İLE ANINDA DENETİM TUTANAĞI İMKANI"

Dağıtılan tablet bilgisayarlarla, işyerleri için anında denetim tutanağı oluşturma imkanına sahip olacaklarına işaret eden İlhan, "Müfettişlerimiz ve denetmenlerimiz 3 bin internet ağı ile grup internet sistemi üzerinden sorgulamalarını yapabilecekler zaman ve enerji tasarrufu sağlanarak daha etkili denetimler gerçekleştirebilecekler. Ayrıca bazı yazılım programları ile kişilerin sigortasız çalıştığı veya iş yerinin tescilsiz olduğu tespit edilebilecek ve oluşturulan e-tutanak programı ile fiziki olan denetim tutanağı elektronik ortamda ve henüz denetim elemanlarımız denetim yaptıkları iş yerinden ayrılmadan önce hazırlanabilecektir. ‘’ ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar