Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na hodri meydan

TBMM Başkanı Şentop, 3 milletvekilinin dokunulmazlığıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na basın önünde dosyaları tartışma davetinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na hodri meydan

Hakkında kesinlemiş yargı kararları bulunan ikisi HDP'li biri CHP'li üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken TBMM Başkanı Mustafa Şentop'danilginç bir çıkış geldi. Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu televizyonda tartışmaya çağırdı.

CHP’li Enis Berberoğlu ve HDP’li Leyla Güven ile Musa Farisoğulları’nın milletvekilliği düşürüldü ama tartışması bitmedi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okuduğunu, basın önünde vekilliği düşürülenlerin dosyalarını incelemeyi teklif ettiğini yazdı.

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, Meclis Başkanı Şentop’la sarayda görüştü ve milletvekillerinin düşürülmesi talimatını verdi” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüştüğünü belirten Selvi, Şentop'un Kılıçdaroğlu’na tepkili olduğunu, “Talimatla iş yapmaya alışkın olanlar başkalarını da kendileri gibi sanır, başkalarını bu şekilde itham eder. Hangi gerekçeyle olursa olsun, ‘Anayasa ve İçtüzük hükümleri uygulanmamalıdır’ diyenleri ciddiye almak mümkün değildir” dediğini yazdı. 

Selvi'nin aktardığına göre; 

CHP milletvekili Enis Berberoğlu söz konusu olunca Şentop, Kılıçdaroğlu’na “Gelsin, dosyaya basının huzurunda birlikte bakalım” diye çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu ne yanıt verir, orasını bilemiyorum ama Şentop, “Enis Berberoğlu hakkındaki kesin hükmün TBMM’ye geliş tarihi ise daha eskidir. Sayın Berberoğlu’nun dosyasındaki evrakı da tek tek biliyorum. ‘Milletvekillerinin dosyasına girdi’ denilen uzman görüşü veya bir mütalaa yok. İddia sahibi iddiasına güveniyorsa gelsin, dosyaya basının huzurunda bakalım. O uzman görüşünü bulsun ve göstersin. Aksi halde yalan söylemiş olacaktır” diye meydan okudu.

Yorumlar