Selahattin Demirtaş nasıl Tweet atıyor?

Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden nasıl Tweet atığı soruları uzun zamandır merakla sorgulanıyor. Demirtaş, hemen hemen her gün bulunduğu cezaevinden attığı Twitter mesajlarıyla gündem oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş nasıl Tweet atıyor?

Selahattin Demirtaş nasıl Tweet atıyor, bulunduğu cezaevinde Twitter kullanabiliyor mu, attığı mesajlar nasıl anında haber sitelerinde gündem oluyor? Bu ve benzeri sorular son dönemlerde merakla soruluyor. Özellikle de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığı son günlerde Demirtaş'ın mesajları daha fazla haber yapılmaya başlandı. CHP'li medya ve diğer bütün muhalif sitelerde Demirtaş'ın cezaevinden attığı Twitleri haberleştiriyor. Hal böyle olunca da Demirtaş nasıl Tweet atıyor? Sorusu merakla soruluyor? 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NASIL TWEET ATIYOR?

Selahattin Demirtaş'ın tutuklu hatta bazı davalardan mahkum olduğu için hükümlü olduğu halde Twitter kullanması tepkiyle karşılanıyor. Birçok platformda Demirtaş'ın attığı Tweetler haberleştiriliyor. Hatta günde en az iki mesajı haber yapılıyor. Peki, bu durum nasıl gerçekleşiyor?

Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınarak cezaevine kondu. Twitter hesabı ise avukatları ve parti yöneticileri tarafından 16 Eylül 2017 tarihinde aktif hale getirildi. Demirtaş'ın Twitter'dan yaptığı ilk paylaşımdan sonra cezaevi yönetimi odasında arama yapmıştı. Ancak Tweet atmasına yarayacak hiçbir araç ya da gereç bulunamamıştı. Peki, nasıl oluyor bu? Demirtaş, hiçbir araç kullanmadan nasıl canlı canlı Twitter kullanıyormuş gibi mesajlar paylaşıyor. 

Selahattin Demirtaş nasıl Tweet atıyor?
Selahattin Demirtaş nasıl Tweet atıyor?

 

Tutuklandıktan 10 ay sonra Twitter’daki @hdpdemirtas hesabından “Mutlaka kazanacağız” paylaşımında bulunan Demirtaş’ın hücresi aranmış, Demirtaş bu durumu şu esprili tweet’leriyle takipçilerine anlatmıştı:

Merhaba arkadaşlar. Bu twitleri cezaevinden atmıyorum. Dışarıdan atılıyor twitler…

Zaten biliyoruz demeyin çünkü bunu bilmeyenler var Ankara’da. Hesabımdan twit atılınca cezaevi odamızda rutin dışı twit araması yapıldı…

Cezaevi personelini de zan altında bırakan bu trajikomik hükümet aklını çok da yadırgamıyorum artık. Twitter’ın kuşundan bile korkuyorsanız, darı ekmeyin o zaman…

Odada twit bulunamadı doğal olarak. Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi.

Demirtaş Twitter hesabını bizzat kendisi yönetiyor ve tweet’lerini kelime kelime avukatlarına iletiyor. Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın seçim kampanyası boyunca Twitter’ı yine etkin biçimde kullanacağı belirtiliyor.

Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri öncesinde yaptığı paylaşımlarda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'na sık sık destek istiyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ise propaganda içeren mesajlar veriyor. Demirtaş'ın cezaevinden bu şekilde siyasete mudahil olması ise birçok kesim tarafından tepki çekse de yasalara uygun şekilde hukuki haklarını kullanmasının önünde bir engel görünmüyor. 

Yorumlar