Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'na oy vermeyen HDP seçmenine "aptal" dedi

Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın adayına oy vermeyecek veya ittifak karşıtı olan HDP seçmeni için "aptal" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş ittifak karşıtı HDP'lilere aptal dedi

Kaldığı Edirne Cezaevi'nden HDP seçmenine yol çizen, Millet İttifakı'nın adayına destek vermeleri gerektiği talimatı veren Demirtaş, bunun aksine davranacak HDP seçmenine, "aptal" dedi. 

Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP seçmeninin Millet İttifakı'nın adayına oy vereceğini belirterek bunun aksini yapan HDP seçmeninin "aptallık yapmış olacağı"nı savundu. 

İşte Demirtaş'ın kendi ağzından o ifadeler: 

Yerel seçimlerdeki denklem cumhurbaşkanlığı seçiminde de geçerli. 

Aynı denklem cumhurbaşkanlığı seçimi için de geçerli. Meclis seçimlerine HDP zaten parti olarak tek başına gireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise HDP’liler muhalefetin ortak adayına oy versinler diye Erdoğan, Bahçeli ve şürekaları her gün HDP’li seçmenleri motive etmeyi sürdürüyor. Ve evet, bu basit denklemi bile çözebilecek kadar akıldan ve ferasetten yoksunlar. Cumhur İttifakı, HDP’ye bu kadar hukuksuz, ahlaksız saldırıları sürdürerek kazanacağını sanıyorsa fena halde yanılıyor.

Sonuç olarak HDP de seçmenleri de Türkiye’de gerçek bir huzur, uzlaşı, demokrasi ortamı istiyorlar. Eşitçe ve özgürce, bir arada yaşayalım diyorlar. Seçimlerde partilerinin yanında çelikten bir irade gibi durmaya devam edeceklerinden kuşkum yok. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ise ne yapacaklarını şimdilik bilemiyoruz ama ne yapmayacaklarını çok iyi biliyoruz, aptallık etmeyecekler. Her zamanki gibi akılla ve vicdanla hareket edecekler.

Tüm Bilal’lerden özür dileyerek tane tane anlattım, daha ne yapayım?


 

 

Yorumlar