Seksenler Niyazi kim nereli kaç yaşında?

Seksenler Niyazi karakterini canlandıran oyuncu kimdir? İşte Niyazi hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol

Seksenler Niyazi karakteri son bölümlerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. TRT 1'in fenomen dizilerinden Seksenler'in en dikkat çeken karakterlerinden biri de mahallenin sosyete ve kültür abidesi Niyazi'dir. Kültürlü esprileriyle mahalle sakinlerine sürekli hava atmayı seven Niyazi karakterini canlandıran oyuncunun kim olduğu merak ediliyor.

Niyazi, tiyatroya gönül vermiş, bu yolda ilerlemeye çalışan ancak bir türlü ilerleyemeyen karakterdir. Gönlünü kaptırdığı Nazlı ile evlenmeye çalışan ancak bunun için de Ergun plak isimli karakterle mücadele etmesi gereken kişiliktir. Bilindiği gibi Niyazi karakterini canlandıran oyuncular iki kişiydi. Şu anda canlandıran oyuncun kim olduğu merak ediliyor. Peki, Seksenler dizisinin Niyazi karakterini canlandıran kişi kimdir? İşte detaylar: 

Seksenler dizisinin yeni sezon Niyazi karakterini canlandıran oyuncu Haluk Özenç'tir. Peki, Haluk Özenç kimdir? İşte Haluk Özenç biyografisi:

Haluk Özenç 1971 yılında başkent Ankara'da dünyaya geldi. Türkiye kamuoyu onu Star TV'de yayımlanan komedi dizisi Ana'da oynadığı Akif karakteriyle tanımıştı. Şimdilerde ise Seksenler dizisinin sanat ruhlu kişisi Niyazi'yi canlandırıyor. Henüz 2 yaşındayken ailesi onu İstanbul'a getirdi. 

İlk, Orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Ortaöğrenimini İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi'nde tamamladı. Mezun olana kadar Türkçe ve İngilizce 7 farklı tiyatro oyununda rol aldı. Üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümününde okudu. Tüm üniversite hayatını okul sıraları yerine dizi setleri, tiyatro sahneleri ve dublaj stüdyolarında geçirdi.

Profesyonel hayatına Kandemir Konduk'un himayesinde 1989 yılında TRT'de yayımlanan Yarı Şaka Yarı Ciddi isimli kabare programıyla başladı.

Burada dikkat çektikten sonra TRT İstanbul Televizyonu tarafından hazırlanan Yuva isimli drama dizisinde ardından, TRT Ankara Televizyonu tarafından hazırlanan Kopuk Dünyalar isimli drama dizisinde yer aldı. Daha sonra Star TV'de yayımlanan Ana isimli dizide üç yıl boyunca mafya anası Ayşen Gruda'nın oğlu Akif rolünü oynadı.

1991'den itibaren tiyatroya dönmüş, birçok oyunda oynamış ve bu oyunların bazılarını kendisi yazmıştır.

1999'da yönetmen arkadaşı Bora Tekay'la birlikte Fasulye isimli sinema filmi çekip vizyona soktular. Fasulye filmi aynı zamanda Haluk Özenç'in ilk senaristlik deneyimidir. 2001 yılından günümüze birçok yerli dizinin senaryosunu yazmıştır.

Tatlı Hayat, Belalı Baldız, Çat Kapı, Yalancı Yarim, Aslı ile Kerem, Sayın Bakanım, Acemi Cadı, Sen Harikasın, Sıkı Dostlar, İstanbul'un Altınları gibi dizilerin ve birçok sinema filminin senaryosunu kendisi yazmıştır.

2017 yılında Seksenler dizisinde yer almıştır.

2017 yılında Çocuklar Duymasın dizisinde yer almıştır.

2020'de tekrar Seksenler dizisinde rol almıştır.

Yarı Şaka Yarı Ciddi (Program)

Yuva (Dizi)

Fasulye (Film)

Tatlı Hayat (Dizi)

Belalı Baldız (Dizi)

Çat Kapı (Dizi)

Yalancı Yarim (Dizi)

Aslı ile Kerem (Dizi)

Sayın Bakanım (Dizi)

Acemi Cadı (Dizi)

Sen Harikasın (Dizi)

Sıkı Dostlar (Dizi)

İstanbul'un Altınları (Dizi)

Pamuk Prens - Haluk (Film)

Seksenler - Niyazi (Dizi)

Çocuklar Duymasın - Arda - (Dizi)

Seksenler - Niyazi (Dizi)

SEKSENLER SON BÖLÜM

Yorumlar