Seçim tarihi için üç alternatif masada

18 Haziran 2023 tarihinde yapılması öngörülen seçim tarihinin öne çekilmesi için çalışmalar yapılıyor. AK Parti Merkez Yürütme toplantısında üç alternatif tarih görüşüldü.

Google Haberlere Abone ol
Seçim tarihi için üç alternatif masada

18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan seçim tarihinin öne çekilmesi gündemde. AK Parti Merkez Yürütme toplantısında üç alternatif tarih görüşüldü.

Seçim tarhinin öne çekilmesi konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı.

Edinilen bilgiye göre gerçekleşen toplantıda, seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri işaret edilen tarihler oldu.

Seçimlerin öne alınması için Meclis'te 360 kabul oyu gerekli. Bu nedenle muhalefetle görüşme yapılması da konuşulan konular arasında yer aldı. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi, yeni seçim kanununun geçerli olacağı tarih olan 6 Nisan'dan sonra yapılacak erken seçime ılımlı yaklaşmıyor.

Seçim tarihi, Meclis kararı ile öne alınamazsa, ikinci bir alternatifte masada yer aldı. O da Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetmesi. Cumhurbaşkanı Meclis'i feshetme kararının Resmi Gazete'de yayımlanması halinde, 60 günlük süreç işliyor. 60 günün tamamlandığı ilk pazar seçime gidiliyor.

Seçim tarihinin, Cumhur ittifakı ortakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşmede  ele alınması bekleniyor.

Yorumlar