Seçim barajı yüzde 5'e düşürülüyor iddiası

Önümüzdeki genel seçimler öncesinde yapılacak yasal düzenlemelerle seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 5'e veya yüzde 7'ye düşürüleceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Seçim barajı yüzde 5'e düşürülüyor iddiası

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle ilgili muhalefetin ısrarlı erken seçim taleplerine rağmen AK Parti daha önceki dönemlerde olduğu gibi bir kez daha sıcak bakmıyor. Muhalefetin sık sık dile getirdiği erken seçim çıkışları AK Parti ve MHP tarafından ülkenin içinde bulunduğu şartlar ve seçim süresinin henüz dolmamasından dolayı kabul görmüyor. Erken seçim olup olmayacağı tartışmaları devam ederken bir yandan da hükümet kanadından seçim barajını düşürme hamleleri geldiği belirtiliyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin verdiği son kulis bilgisi erken seçim tartışmalarını yeniden alevlendirecek gibi, Selvi, seçim barajının yüzde 5 ya da 7'ye düşürülmesi yönünde çalışmaların yapıldığını yazdı.

Selvi, 'Kılıçdaroğlu neden erken seçim istedi?' başlıklı bugünkü yazısında "Bu dönem erken seçim tartışmalarını sıkça yapacağız. Çünkü Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’nı değiştirmek için AK Parti ve MHP ayrı ayrı çalışma yapıyor. Sonra bunlar bir heyet tarafından ortak bir teklife dönüştürülecek" düşüncesini dile getirdi.

Selvi, "Yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 5 ya da 7’ye düşürülmesi üzerinde duruluyor. Yüzde 7 seçeneği daha güçlü görünüyor. Ama bir de ittifakları etkileyecek bir düzenleme üzerinde duruluyor. Yüzde 1 alan partilerin dahi Meclis’te temsil edilmesiyle ilgili bir formülden söz ediyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar