Mehmet Hammutoğlu

Mehmet Hammutoğlu

Savaşın asıl nedeni belli oldu

Kendileri işgal ettikleri topraklarda masum rolleri oynuyorlar. İnanılır gibi değil.

NTV Pasaport programında Mete Çubukçu soruyor; Yeni ticaret yolu Hindistan-Ortadoğu-Avrupa koridoru hayata geçer mi?

Tabi bunu zaman gösterecek.

Şu anda yaşadığımız tarihin şu anki zaman diliminde, insanların ölmesi çok önemli değil. Ha bir fazla, ha bir eksik. Sizden veya bizden olması fark etmez. Diyeceksiniz ya İşkenceler, ıstıraplar, çekenlerin yanına kar kalacak. Falan tarihte şu olmuş, şu tarihte bu olmuş. Fark etmez, bizde bir tarih sayfası olacağız.

Yeni ticaret yolunun açılması için her şey mubah önemli olan ticaret, önemli olan para.

BU STRATEJİLER İNSANLIK TARİHİ BOYUNCA UYGULANDI, ÖZELLİKLE UNUTULMAMIŞ YAKIN TARİHTE OLANLARDAN BİRAZ BAHSEDEYİM

Afganistan'ın değerlerine el koymak için 11 Eylül bahanesi üretildi.

Irak'ta kimyasal silah var diyerek ülke dağıtıldı, petrol kontrol altına alındı. Saddam Hüseyin öldürüldü.

Arap ülkeleri içerisinde yönetimlere karşı kalkışma düzenlendi buna da “Arap Baharı” denildi yani bahar güzel günlere geçiş diye herkesi birbirine düşürüp binlerce insanın birbirini öldürülmesi sağlandı, insanlar yerinden edildi

İşte o uydurma baharın son noktası Suriye, Irak ve Kürdistan bölgesi kontrol altına alınmalıydı ona da kendi kurdukları tehlikeli DEAŞ örgütü var dediler. Onunla savaşıyoruz dediler. Bölgeyi allak bullak  edip kontrol altına aldılar. Bölgede yaşanan bu durumdan da Türkiye'de büyük zarar gördü.

Mısır'da akidesi düzgün bir yönetici olması batılılar için büyük tehlike olarak görüldü, çamur atacak bir şey bulamadılar. Ucuz bir fitne "ülke sırlarını yabancılara sattı" diyerek yönetimden el çektirildi ve Muhammed Mursi ölüme gönderildi.

ŞİMDİ

Düşünmek istiyorum; Uydularla yeryüzünde tüm hareketlenmeleri takip eden. Hatta hepimizin kullandığı için söylüyorum Google Haritalar trafik akışı yoğunluğuna göre sizi en kısa yoldan götürüyor. Teknolojinin tüm inceliklerini kullanan İsrail'in (MOSSAD) istihbarat örgütü. Destekçisi bölgedeki Amerikan güçleri, Amerikan İstihbaratı HAMAS o kadar hazırlık yapacak haberleri olmayacak. İnanamıyorum. Olmuşsa da ayakta alkışlıyorum. Başarıları içinde dua ediyorum.

Benim kanaatim Gazze'yi de işgal etmek istiyorlardı, kendilerine bahane uydurmak için yapılan hazırlıklara göz yumdular. Yeni ticaret yolu ve yolun güvenliği için Gazze'yi boşaltmak gerekiyordu oda oldu.

ABD Başkanı Joe Biden HAMAS'ı dışlamak insanların gözünde kötü göstermek için iki gün önce özellikle Filistin demiyor, HAMAS-İSRAİL savaşı vurgulaması yapıyordu. Dün akşam HAMAS eşittir DEAŞ gibi bir örgüttür ve temizlenmesi gerekir diyor. Amerikan halkı İsrail’e yapılacak yardımlara karşı çıkmasın diye batı TV kanallarında sunucular ağlamaklı açıklamalar yapıyor, ortam hazırlanıyor. Kendileri işgal ettikleri topraklarda masum rolleri oynuyorlar. İnanılır gibi değil.

İşte burada en çok üzüldüğüm tarafı Allah'ın rızasını uman samimi bir kaç Müslümanın temizlenmesi oluyor. Ayrıca büyüklüğü 45km2 olan Gazze’de yaşanan olaylardan bir haber masum çocuklar ve kadınlar.

Ama Allah her şeyi görendir, bilendir.

PEKİ NEDEN OLMUYOR, BAŞARAMIYORUZ, YAPTIKLARIMIZ ELİMİZDE PATLIYOR, HEP BİZ KAYBEDİYORUZ;

Selahaddin Eyyubi Cuma hutbesinde iken bir genç bağırır!

- Ey Selahaddin Kudüs esir, sen burada konuşuyorsun!

Selahaddin Eyyubi cevap vermez.

Ertesi gün sabah namazından sonra Selahaddin Eyyubi cemaate döner ve sorar

-O genç nerede?

-Yok derler.

Yani meydanlarda birkaç slogan atarak sonra İsrail bayrağı yakmakla olmuyor. samimi olduğumuz gün Kudüs bizimdir.

Beynimizde ölümü tasavvur ederek gelip geçici dünya hayatına tutunmadan, vazgeçmeyi, fedakarlık yapmayı, israfı önleyerek kul hakkı yememeği, yasal hukuku değil helali öğrendiğimiz gün Allah bize yardım edecek. O zaman düşmanın silahı da, teknolojisi de, sayısı da onlara fayda etmeyecek.

Ama Camide Müslüman dışarıda soru işareti olunca. Kendilerini islamcı olarak tanımlayan idarecilerimize bakıyorum bir kısmı hukuka takla attırıp, ihalelerde yolsuzluk yaparak, kendilerine fayda sağlayarak yaşıyor. Ya sinirimden bunlara soruyorum bunun muta nikahından farkı ne. 

Adı Müslüman olan ülkeler, bir tarafta şatafat israf, diğer tarafta bir ekmeğe muhtaç sefalet içinde yaşıyor.  Ya adamlar bize karton üzerinden uçak satıyor. 

Allah neyimize yardım etsin.

Diğer Yazıları

Yorumlar