Samsung AMD'yi Satın Alabilir!

Dev mobil cihaz üreticisi Samsung, işlemci alanında liderlik koltuğuna oturmak için çok yakında AMD'yi satın alabilir. İşte satın alma hakkında detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Samsung AMD'yi Satın Alabilir!

Samsung AMD'yi Satın Alabilir! Donanım Dev mobil aygıt üreticisi Samsung, işlemci dalında liderlik koltuğuna oturmak için fazla aşırı yakında AMD'yi satın alabilir. İşte satın alma konusunda detaylar.27.03.2015 / 08:30

İşlemci pazarında bir Intel, Qualcomm, AMD ve Nvidia kadar dikkat çekmese de, gerçekte kocaman bir müstahsil bulunan Samsung, sektörde önder marka olmayı hedefliyor.

Bugüne kadar çoğunlukla mobil Exynos işlemci modelleri ile tanıdığımız Samsung, gerçekte yıllardır ayrıcalıklı bölgelerde fazla aşırı muhtelif alternatifler geliştirmeye devam ediyor.

Ancak gene de Intel ve AMD kadar bilgisayar cephesinde dikkat çekemeyen Samsung, fazla aşırı yakında ciddi bir satın alma gerçekleştirebilir.

Uzun süre evvela konuşulmasına rağmen hiç bir biçimde resmiyete dökülmeyen Samsung'un AMD'yi satın alması iddiası, tekrardan gündeme geldi.

AMD'yi satın alarak en kocaman işlemci üreticisi olmak istediği iddia edilen Samsung, böyle bir satın edinmeyi gerçekleştirdiği taktirde hem kendi, hem de AMD için kocaman bir gelişmeye neden olabilir.

SamMobile kaynağından gelen bilgilere göre, Samsung AMD'yi satın alarak yarı iletken piyasasında önder olmak istiyor. Ayrıca belirtilenlere kıyasla Samsung bu satın edinmeyi gerçekleştirdiğinde AMD'nin düşüncesi mülküyet haklarını koruyacak.

Yani satın alma gerçekleşirse, piyasada gene AMD markalı işlemciler izlemeye devam edeceğiz. Fakat AMD'nin başında Samsung olabileceği için hem Samsung'un işlemci piyasasındaki pozisyonu değişecek, hem de AMD'nin arge çalışmalarına ayrılacak daha kocaman bütçeler ile daha iyi işlemciler üretilebilecek.

Şu an için haber doğrulanmış değil. Ancak gerçek olma payı da var. Bakalım Samsung'un AMD satın alması gerçekleşecek mi? Yoksa bu da Blackberry satın almasında bulunduğu bu şeklinde uydurma bir iddia mı?

:: Sizce Samsung, AMD'yi satın alır mı?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar