Salih Kalyon öldü mü?

Salih Kalyon en son, "Eyvah Eyvah" filminin bir televizyon kanalında ekrana gelmesiyle yeniden gündeme gelen isimlerden oldu. Kalyoncu, öncesinde bir dizide oynuyordu.

Google Haberlere Abone ol
Salih Kalyon öldü mü?

Salih Kalyon yaşıyor mu sorusu bu aralar merakla ünlü oyuncu hakkında sorulan sorular arasında yer alıyor.Ünlü Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Salih Kalyon, yaşamının acı bir dönemini yaşıyor. Salih Kalyon'un eşi İnci Kalyon vefat etti. Peki, ekranların sevilen yüzü olan Salih Kalyon kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte Salih Kalyon hakkında merak edilenler ve onun zengin sanat hayatına dair detaylar.

SALİH KALYON'UN SANAT YOLCULUĞU

Salih Kalyon, 2 Şubat 1946'da Ağrı'da doğdu. Ortaöğretim mezunu olan bu değerli sanatçı, Dostlar Tiyatrosu ve BKM oyuncuları arasında yer alarak, pek çok sinema filminde ve dizide rol aldı. Özellikle Tolga Çevik ile birlikte rol aldığı Komedi Dükkanı adlı eğlence programıyla tanındı.

Kariyerinin başında çocuk oyunları yazmaya, yönetmeye ve oynamaya başlayan Kalyon, bu alanda yirmi yıl kadar emek verdi. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa adım atan sanatçı, sinema filmlerinde fazla yer almadığını ve bu tercihini bir röportajında açıkladığını belirtti.

ACI KAYIP: EŞİ İNCİ KALYON VEFAT ETTİ

Salih Kalyon'un eşi İnci Kalyon, bir ay süren hastalık sonrası Bodrum'daki bir hastanede hayatını kaybetti. Genel durum bozukluğu nedeniyle tedavi gören İnci Kalyon, son üç haftasını yoğun bakımda geçirdi.

SALİH KALYON'UN TİYATRO SERÜVENİ

Salih Kalyon'un tiyatro kariyeri, birçok başarılı oyunla dolu. İşte bazı önemli oyunları:

  • "Bana Birşeyler Oluyor" (Yılmaz Erdoğan-BKM-2002)
  • "Sen Hiç Ateşböceği Gördünmü?" (Yılmaz Erdoğan-BKM-1998)
  • "Bir Şeftali Bin Şeftali" (Behrengi-Ankara Sanat Tiyatrosu-1975)

FİLMOGRAFİSİNDEKİ ÖNEMLİ İSİMLER

Salih Kalyon'un filmografisi de oldukça etkileyici. Bazı önemli filmleri şunlardır:

  • "Güneşli Bataklık" (1977)
  • "Çıplak Vatandaş" (1985)
  • "Vizontele" (2000)
  • "Organize İşler" (2005)
  • "Eyvah Eyvah" serisi (2009-2014)

SONUÇ VE ANAHTAR KELİMELER

Bu üzücü kaybın ardından, Salih Kalyon'un sanat dünyasına verdiği katkılar ve başarıları anılmaya devam ediyor. Türk tiyatrosu ve sinemasının bu değerli ismi, yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer etmeye devam edecek.

Yorumlar