Sakaryaspor amatör lige düşmekten kurtuldu

Türk futboluna yıldız oyuncular kazandıran Sakaryaspor, amatör lige düşmekten kurtuldu. Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden ve amatör lige düşme tehlikesi yaşayan Sakaryaspor, evinde ağırladığı Hacettepe ile 0-0 berabere kaldı. Yeşil...

Google Haberlere Abone ol
Sakaryaspor amatör lige düşmekten kurtuldu

Türk futboluna yıldız oyuncular kazandıran Sakaryaspor, amatör lige düşmekten kurtuldu.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden ve amatör lige düşme tehlikesi yaşayan Sakaryaspor, evinde ağırladığı Hacettepe ile 0-0 berabere kaldı. Yeşil siyahlılar, profesyonel lige veda etme tehlikesi yaşadığı sezonun son maçında 0-0'lık sonuçla ligde kalmayı başardı. Yeşil siyahlılar ligi 37 puanla 15. sırada bitirdi.

Atatürk Stadı'nda oynanan maçın ardından hem futbolcular hem de taraftarlar büyük sevinç yaşandı. Tarihinin en kötü günlerini yaşayan Sakaryaspor, 7 Haziran 1965 yılında kuruldu. 1980-1981 sezonunda 2 Lig A Gurubu şampiyonu olarak birinci lige yükseldi. 1987 - 88 sezonunda Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Turan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu, gibi isimlerden oluşan kadrosuyla Türkiye Kupası Şampiyonu oldu.

Bir sezon sonra Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil etti. Sakaryaspor ayrıca tarihe geçen Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı, Oguz Çetin gibi yıldızları Türk futboluna kazandırdı. 1989-1990 yılında 2. Lig'e düşen Sakaryaspor için zor yıllar başladı.

Sakaryaspor yönetim konusunda da büyük sıkıntı yaşadı. Takım yönetimi iki kez kayyuma devredildi. Son olarak takım yönetiminin başına bir taraftar geldi. Tribünde Sarı Meto lakabıyla bilinen Metin Doğrucan Sakaryaspor'un yeni başkanı oldu. Ancak devam eden yenilgilerle yeni yönetimin de yüzü gülmedi. Eski yönetim kurulu başkanı Selahattin Aydın, yeniden takımın başına geçti.

Sakaryaspor’a 48 yıllık tarihinde ilk kez üçüncü lige düşmüştü. Bu sezonda Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşme tehlikesi bulunuyordu. Sakaryaspor, ligi 37 puanla 15. sırada bitirerek lige tutundu.

Sakaryaspor taraftarları maç öncesi de şehir turu atarak takımına destek vermişti. Şehir turunda yakılan meşalelerin dumanıyla Çark Caddesi’nde göz gözü görmedi.

CİHAN

Yorumlar