Zayıflamak için 13 altın kural

Zayıflamak için uzmanların önerilerine kulak verin. Zayıflama yolculuğunda es geçmemeniz gereken 13 anahtar şart

Google Haberlere Abone ol
Zayıflamak için 13 altın kural

Zayıflamak için uzmanların sunduğu 16 beslenme stratejisi;

Küçük ve ulaşılabilir hedefler koymak uzun vadeli ve kalıcı kilo vermenin en geçerli yoludur. Motive olmak işin başlangıcı gibi görünsede, işin neredeyse tamamıdır. Peki zayıflamak için nasıl motive olabilirsiniz?  İşte size hızlı ve kalıcı kilo vermek için ipuçları.

1. Güne sağlam bir kahvaltı ile başlayın

Tüm yemekler önemlidir, ancak kahvaltı, güne doğru bir adımla başlamanıza yardımcı olan en önemli şeydir. En iyi, en doyurucu kahvaltılar sizi yeteri kadar tatmin edecek ve gün içinde gözünüzün tok olmasını sağlayacaktır. Sabah öğününüz için toplamda 400 ila 500 kalori arasında besin tüketmelisiniz. Kahvaltıda, yumurta, fasulye, şekersiz yoğurt, fındık veya fındık ezmesi gibi yağsız protein almayı ihmal etmeyin.Mutlaka lifli gıdaları sabah öğününüzde bulundurun. Güne bu şekilde doyurucu ve zengin bir kahvaltı ile başlamak diyet esnasında sizi yormadan zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

2. İşlenmiş ve konserve gıdalardan uzak durun
Zayıflamak için, yediğiniz herşeyin sağlıklı ve taze ürünler olduğuna dikkat edin. İşlenmiş ve ambalajlı gidalardan, konservelerden uzak durun. Beslenmenizi planlarken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli unsur budur; Taze gıdalar seçmek.

3. Tuz sınırınızı bilin
Tuzdan kaçının ama illa almanız gerekiyorsa, düşük sodyumlu ve servis başına 140mg geçmeyecek şekilde ayarlamalısınız.

4. Kahve için
Güne bir fincan kahve ile başlayın . Kafein, doğal bir idrar söktürücü ve hücrelerinizi hasara karşı koruyan mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.

Kahve sevmiyor musunuz? Çay da doğal bir diüretiktir (idrar söktürücü). Karahindiba veya rezene kökü gibi bitkisel çay türleri de tercih edilebilir. Yeşil çay, başlıca seçiminiz olsun. Araştırmacılar, yeşil çayın (ekstrakte) diğer içeceklerle olan metabolik etkisini karşılaştırdığında, yeşil çay içenlerin 24 saat içinde yaklaşık 70 ek kalori yaktığını buldular.

5. Şekerli içecekleri hayatınızdan çıkarın
Zayıflamak için sadece ve basit bir kural şekerden uzak durun. Şöyle düşünün, bir meyve suyu ya da karamelli bir kahve içmek yerine bir porsiyon kızartma yemenin aynı şey olduğunu.Bu yüzden meyve suyu, soda, şekerli kahve ve çaydan mutlaka uzak durmalısınız. Gün boyunca bu içecekleri tüketirseniz, gece saatlerinde en az 800 ekstra kalori almış olursunuz, ve sonuçta hala aç olacaksınız.

6. 5 kiloluk ağırlık alın
Hiç pişman olamayacağın tek seferlik bir yatırım yaparak 5 kg lık bir egzersiz ağırlığı alın. İşte nedeni: Güç antrenmanı , daha fazla kalori yakan, işte ya da dinlenme halindeyken, haftanın yedi günü, günde 24 saat, yağsız kas dokusu oluşturur. Sahip olduğunuz daha yağsız kas, daha kısa sürede zayıflatır. Kas ve güç antrenmanı nasıl yapılır? Biraz şınav ve ağırlık çalışması. Evinizde veya iş yerinizde basit pazı çalışmaları için serbest ağırlıklarınızı kullanın . Bu egzersizleri haftada üç ila dört kez yapın ve sonucu göreceksiniz.

7. Baharatlı yiyecekler yiyin
Baharatlı yiyecekler vücuttaki adrenalin gibi stres hormonlarını aktifleştirir ve metobolizmayı hızlandırır ve daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur. Bazı harika baharat örnekleri: Zencefil, zerdeçal, karabiber, kekik ve jalapenos.

8. Uykunuza dikkat edin
Kulağa komik gelebilir ama uykusuzluk şişmanlatır. Hergün mutlaka en az 7 saat uyumalısınız aksi takdirde metobolizma yavaşlar ve kilo alırsınız.

9. Yediklerinizi not alın
Uzman diyetisyenler günlük yediğiniz besinleri mutlaka not etmenizi öneriyor. Bu size ne yediğinizi, neleri kaçırdığınızı daha rahat görüp sorumlu olmanızı sağlayacaktır.

10. Yürüyün
Yürüyüş zayıflamanın altın kuralıdır. Özellikle akşamları çıkılacak yarım saatlik yürüyüşler zayıflamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca yemek sonrası yaptığınız yürüyüş kalorileri azaltmanıza yardımcı olur.

11. Öğün atlamayın
Öğün atlamak kilo alımını arttırır. Altın kural, her gün 3 ana 2 ara öğün. küçük bir öneri, gerekirse öğün atlamamak için telefonunuza alarm kurabilirsiniz.

12. Yeteri miktarda su mutlaka için
Tabiki zayıflamanın en büyük kurallarından biri günlük su tüketimini mutlaka yeteri kadar yapmanız. 

13. Mineral bakımından zengin gıdalar tüketin
Potasyum, magnezyum ve kalsiyum, sodyum tketimi zayıflamaya yardımcı olur. Potasyum açısından zengin olan yiyecekler arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler,portakal, tatlı patates,havuç, kavun, muz, domates ve turpgillerden oluşan sebzeler - özellikle karnabahar öğünlerinizde mutlaka yer almalı. 

Yorumlar