Varikosel nedir, Varikosel nasıl tedavi edilir?

Varikosel nedir, Varikosel hastalığı tedavisi var mı? Varikosel tedavi yöntemleri internet üzerinden sıkça araştırılmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Varikosel nedir, Varikosel nasıl tedavi edilir?

Varikosel nedir sorusu internet üzerinden sıkça araştırılıyor. Varikosel tedavisini merak eden vatandaşlar araştırmalarına devam ederken Varikosel ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Varikosel Nedir?

Varikosel erkeklerin sol yumurtalarının damarlarında ortaya çıkan bir genişleme, kalınlaşma sorunudur. Genellikle  ergenlik yaşlarında başlar. Zaman içinde ilerleyerek daha da belirgin bir hale gelebilir. Erken yaşlarda başladığı takdirde yumurtanın gelişmesine engel olur. Daha ileri yaşlarda başlayıp ileri boyutta olduğu takdirde, yumurtanın boyutlarının küçülmesine, ufalmasına ve yumuşamasına neden olabilir.

Varikosel olan erkeklerde nadiren ağrı oluşabilir. Genellikle kısırlık sebepleri araştırılırken hastada varikosel olduğu ortaya çıkmaktadır.

Varikosel Nasıl Tedavi Edilir?

Varikosel ameliyatı 1990 yılların başından bu yana mikrocerrahi tekniği ile yapılmaktadır. Mikrocerrahi teknik varikosel ameliyatının tam ve eksiksiz olarak yapılmasını sağlayan ve komplikasyonları (yeniden nüks etme) çok az olan bir tekniktir. Varikosel ameliyatı eğer mikrocerrahi teknik ile yapılmassa varikoselin yeninden nüks etmesi söz konusu olmaktadır. Aslında buradaki durum nüks etmekten ziyade varikoselin tamamıyla yok edilememesidir.

Mikrocerrahi ile yapılmayan varikosel ameliyatında lenf kanallarının bağlanması ile testisin etrafında sıvı toplanması, hidrosel ya da atardamarın zarar görmesi sebebi ile organın zarar görmesi hatta kaybedilmesi bile gündeme gelebilmektedir. Bundan dolayı varikosel teşhisi konulup ameliyat kararı verildiğinde mutlaka ehil ellerle mikrocerrahi tekniği ile ameliyatın yapılması gerektiği söylenebilir.

Yorumlar