PRP nedir, nasıl uygulanır, tedavi süreci, fiyatları

PRP nedir, nasıl uygulanır, tedavi süreci nasıl işler. PRP : Trombosit Bakımından Zengin Plazma tedavisi demektir. Saç dkülmelerine karşı uygulanan PRP yöntemi kan takviyesi yaparak iyileşme amaçlar.

Google Haberlere Abone ol
PRP nedir, nasıl uygulanır, tedavi ve fiyatları

PRP nedir, PRP tedavisi nasıl uygulanır, fiyatı ne kadar? PRP saç dökülmesi tedavisinde uygulanan tedavi almak isteyen kişinin kendi kanından alınan ve işlenerek saç köklerine enjekte edilen bir tedavi yöntemidir. 

PRP tedavisi saç köklerine etki ederek saçın beslenmesini ve köklerden yeni saç çıkmasını sağlaan bir tedavi şeklidir. Cansız saçları da güçlendiren bu yöntem bozulmuş tendomların düzelmesini sağlar.

PRP TERAPİ SÜRECİ NASIL İŞLER

PRP tedavisi üç aşamadan oluşur. Her bir aşamanın arası minimum 4 hafta olmalıdır. + hafta sonunda ikinci aşama ve yine bir 4 hafta sonunda üçüncü aşama uygulanır.

PRP Tedavisi Birinci Aşama

Saç dökülmesine karşı tedavi olmak isteyen kişinin kanı alınarak işleme sokulur.

PRP Tedavisi İkinci Aşama

Bu işlem esnasında kan trombosit plazmalara ve kan hücresine ayrılır.

PRP Tedavisi Üçüncü Aşama 

Tormbositlere ayrılan kan hücrelerinden zengin plazma trombositleri alınarak sorunlu bölgeye enjekte edilir.

PRP nedir, nasıl uygulanır, fiyatları

PRP HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR

  • Cildi canlandırmak
  • Kırışıklık tedavisi
  • Cilt lekeleri
  • Lazer tedavisi iyileşme hızlandırmak için
  • Saç dökülmesi
  • Saç tellerini güçlendirmek
  • Çatlak tedavisi
  • Yara ve iz tedavisi
  • Sivilce izleri

PRP Tedavisi Hakkında Bilinmeyenler

Kişinin kendi kanından alınan tedavi yöntemi ile kişiye herhangi bir hastalık bulaşma riski söz konusu değildir. Yan etki göstermez. PRP terapisi almadan önce kan sulandırıcı herhangi bir ilaç ya da bitkisel ürün almamış olmaya dikkat etmek gerekir. Sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden de uzak durmak gerekir. Uzman olan kişilerce uygulanmasına dikkat etmek çok önemlidir.

PRP 2019 FİYATLARI

PRP Fiyatları tedavi uygulanan bölgeye göre ve sıklığa göre değişkenlik göstermektedir. Uygulama yapan kliniğin belirlediği fiyatlar uygulanmaktadır. 2018 fiyatları cilt bölgesi için yaklaşık 500-600 Lira civarında seyretmektedir. 2019 yılı için fiyatların pek değişmediği söylenmektedir.

Yorumlar