Eczaneler ve Sağlık Ocakları 1 Ocak 2020 Çarşamba günü açık mı?

Eczaneler ve Sağlık Ocakları yılbaşı tatilinde açık mı? 1 Ocak 2020 Çarşamba günü eczaneler ve Sağlık Ocağı Kaça kadar açık? sorusu araştırılıyor. 1 Ocak 2020 Çarşamba günü sağlık durumu ile ilgili sıkıntıları olanlar eczaneler ve Sağlık Ocaklarının açık olup olmadığını araştırıyor. Eczaneler ve Aile Sağlık Merkezleri (Sağlık Ocağı) bugün açık olacak mı?

Google Haberlere Abone ol
Eczaneler ve Sağlık Ocakları 1 Ocak 2020 Çarşamba günü açık mı?

Eczaneler ve Aile Sağlık Merkezleri (Sağlık Ocağı) 1 Ocak 2020 Çarşamba günü açık olacak mı? sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Sağlık ocakları, tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır. Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi günlerde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır; 

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir. Nöbet hizmetleri en az iki personel ile yürütülecektir.

ECZANELER

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır; Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

Yorumlar