Bebeklerde sinek ısırığı zararlı mı, ne yapmak gerekir?

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte artan sivri sinekler bebekleri olumsuz etkiliyor. Peki sivri sinek ısırığı zararlı mı, sinek ısırdığı zaman ne yapmak gerekir?

Google Haberlere Abone ol
Bebeklerde sinek ısırığı zararlı mı, ne yapmak gerekir?

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan sinek ısırığı bebekleri huzursuz etmektedir. Annelerin merak ettiği noktaların başında sinek ısırığı bebekler için zararlı mı, sinek ısırığına karşı ne yapmak gerekir? Bu konu ile ilgili bazı püf noktaları sizler için derledik

Yaz mevsimi sinek sorununu da beraberinde getirdi. Özellikle bebekleri rahatsız eden bu durum karşısında nasıl önlem almak gerekir, alınan önlemlere rağmen sinek sırığı durumunda yapılması gerekenler nelerdir?

Sinek sırıdıktan sonra limon kolonyası kullanmak sinek ısırğı izi kalmasına sebebp olmaktadır. Ebeveynlerin bundan kaçınmaları tavsiye edilmiştir. 

Sinek ısırdığı zaman kolonya gibi maddeler yerine oksijenli su sürülmesi daha doğru bir seçenektir. 

Sinek ısırığına karşı yapılması gerekenler

Sinek ısıran bölge tuzlu su ile temizlenir

Oksijenli su ile temizlenir

Limon suyu damlatılır

Aspirin sulandırılarak temizlenir

Sivri sinek ısırığı bebekler için zararlı mı?

Sineklerin çeşitli virüsleri insandan insana bulaştırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle sıtma, fil hastalığı ve parazit gibi ciddi virüslerin bulaşma ihtimali göz önünde bulundurularak bebekleri sinek ısırıklarına karşı korumak gereklidir. Geceleri yataklarına cibinlik benzeri malzemeler kullanarak sinek ve böcek ısırklarına karşı bebekleri korumakta fayda vardır. Ayrıca sinek kovucu tarzı maddelerden de yardım alınabilir.

Yorumlar