Saadet Partisi'nden Emniyet'e ziyareti

- Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Emniyet Genel Müdürü Lekesiz'i makamında ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi'nden Emniyet'e ziyareti

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Kamalak, beraberindeki partililerle Lekesiz'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini şiddetle telin ettiklerini belirtti.

Millete geçmiş olsun dileklerini ileten Kamalak, "Emniyetimizin değerli mensuplarını ferasetinden, gayretinden, azminden ve kahramanlığından dolayı sizin şahsınızda tebrik ediyorum." dedi.

Kamalak, şehitlere de rahmet dileyerek, milletin böyle bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmaması temennisinde bulundu.

- "Huzur ve güvenlik hizmeti veren bir teşkilat"

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz de emniyet teşkilatının demokratik değerleri özümsemiş bir teşkilat olduğunu ifade ederek, "Anayasal değerlere bağlı, hukukun üstünlüğünü özümsemiş, kabul etmiş, milli iradeye bağlı ve meşru otoritenin emrinde, halkımıza huzur ve güvenlik hizmeti veren bir teşkilat." diye konuştu.

Lekesiz, teşkilatın inandığı bu değerlerden 15 Temmuz'da da taviz vermediğini ve teşkilatın FETÖ mensuplarının ülkeyi bir afetin eşiğine götürecek girişimlerine sonuna kadar silahlı mücadeleyle karşı koyduğunu kaydetti.

Teşkilatın 81 ilde bu mücadeleyi yürüttüğünü vurgulayan Lekesiz, "Meşru otoritenin emrinde olarak yapması gereken her türlü fedakarlığı yaptı, her feragatta bulundu. Bu uğurda şehitlerimiz oldu, yaralılarımız oldu." dedi.

Ziyarette bulunan siyasetçilere, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Lekesiz, bu acıların paylaşıldıkça azalacağını, gelişmelerin bu örgüt mensuplarıyla mücadele açısından önemli bir takvimin başı olması gerektiğini, devletin ve toplumun tüm kesimlerinden bunların dezenfekte edilmesinin önemine değindi.

Yorumlar