Rüşvetçi vergi memurlarına suçüstü yapıldı

Borcu bulunan bir esnafı tehdit ederek rüşvet aldıkları belirlenen vergi memurlarına operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Rüşvetçi vergi memurlarına suçüstü yapıldı

İstanbul'da bir vergi dairesinde görev yapan iki memur, rüşvet aldıkları esnada polis tarafından suçüstü yakalandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mağdurun şikayeti üzerine başlatılan operasyon anbean kameralar tarafından kaydedildi.

İstanbul'da vergi borcu nedeniyle zor durumda olan bir vatandaş, gelir uzmanı ve icra memurunun tehdit ve baskısı altında kalmış. Memurlar, vergi borcunu ötelemek karşılığında rüşvet talebinde bulunmuşlar. Mağdurun polise başvurması üzerine suçluların üzerine düşen gölge derinleşti. Polis ekipleri, düzenledikleri detaylı takip ve operasyonla, şüphelileri rüşvet alırken suçüstü yakaladı.

RÜŞVETİN DETAYLARI: TOPLAM 60 BİN LİRA TALEP EDİLDİ

Soruşturma ayrıntılarına göre, memurlar öncelikle 20 bin lira karşılığında mağdurun banka hesaplarına bloke koyulmayacağını söylemiş. Mağdur bu parayı ödedikten sonra, memurlar bu kez 40 bin lira daha talep etmiş. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmalar sonucunda, mağdurun Esenyurt'taki iş yerine giderek parayı elden alan şüpheliler, polis tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

Memurların üzerinde yapılan aramalarda, iki cep telefonu, seri numaraları kaydedilmiş 5 bin lira ve soruşturmaya konu olan 10 bin lira olmak üzere toplam 15 bin lira nakit para, 1 sarı zarf içinde lastikli desteler halinde 11 bin 820ira ve 200 dolar ele geçirildi.

İKİ MEMUR TUTUKLANDI

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Yürütülen soruşturma ve dava süreci devam ederken, bu olay vergi dairesindeki denetim ve şeffaflık konularını tekrar gündeme getirdi.

Yorumlar