Rektörden öğretim üyesine: Haddini bil, dışarı çık

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, bir toplantı sırasında tartışma yaşadığı Ebubekir Sifil Hoca'ya seslenerek 'Haddini bil, derhal lütfen dışarı çık' dedi. Rektörün sarf ettiği sözler, sosyal medyada tepki topladı.

Google Haberlere Abone ol
Rektörden öğretim üyesine: Haddini bil, dışarı çık

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci ile Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde görevli Doç.Dr. Ebubekir Sifil arasında yaşanan tartışmada Cebeci'nin Sifil'e yönelik "haddini bil, çık dışarı" sözleri tepkilere neden oldu.

İki ismin katılımıyla yapılan Kulüpler Birliği Toplantısı'nda, yaşanan gerginlik sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

"HADDİNİ BİL, DIŞARI ÇIK"

Üniversitede danışman eğitmenlerden biri olan Ebubekir Sifil, okulun kulüplere yardım etmediğini ileri sürdü. Sifil'in bu çıkışına tepki gösteren Rektör Cebeci, Sifil'i hadsizlikle suçladı. 

Ebubekir Sifil ise Cebeci'nin hadsizlik suçlamasına "Benim insanlarla nasıl ilişki kuracağıma siz karar veremezsiniz." sözleriyle karşılık vermesi üzerine Cebeci, "O zaman haddini bil, derhal lütfen dışarı çık." dedi.

İkili arasında yaşanan tartışmanın görüntülerinin internette yayılmasının ardından Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci istifaya davet edildi.

SİFİLDEN AÇIKLAMA: "ENDİŞE VERİCİ"

Görüntülerin internette yayılmasının ardından kamuoyunda oluşan tepkiler nedeniyle Twitter hesabından açıklama yapan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, sosyal medyada oluşan tepkilerin endişe verici olduğunu ve destek paylaşımlarının durdurulmasını rica etti.

Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci hocayla aralarında geçen tatsız diyalogun görüntülerinin salondaki bir katılımcı tarafından kayda alınıp Twitter’da paylaşıldığına bunun üzerine #suatcebeciistifa etiketi ile paylaşımlar yapıldığına dikkat çeken Sifil, bunun tamamen bilgisi ve iradesi dışında oluştuğunu ve giderek artan tepkilerin şu an geldiği noktanın endişe verici olduğunu kaydetti.

Özellikle kimi paylaşımlarda hakaret içeren ifadelerin yer almasının tasvip edilir bir durum olmadığının kaydeden Sifil, "Ne yaşanmış olursa olsun bu paylaşımların muhatabı, mensubu bulunduğum üniversitenin rektörüdür ve kendisine yönelik bu tarz ifadelerin kullanıldığını görmek hem kendisi adına hem de üniversitemiz ve ilim dünyası adına üzüntü vericidir. Destek paylaşımlarının daha fazla gerginliğe sebep olmadan bu noktada bırakılması hususi ricamdır. Bir bilim yuvasında asla yaşanmaması gereken olayın yol açtığı bu sonuç, yönetici konumunda bulunanların sorumlu davranmasının ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir." açıklamasında bulundu.

Yorumlar