Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılış Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) -"FETÖ okullarıyla bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölmeye gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler, ilimde, irfanda suratle iyi yetişmelisiniz" - "İşte bu FETÖ gibi ahlaktan binasip vatan haini, şu anda da işte bakın kaçacak delik arayan, bütün izleyicileriyle beraber dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekelerine karşı siz bizim ümidimizsiniz. Çok çalışacaksınız. İyi yetişeceksiniz. Her alanda hukuktan tut tüm mühendislik, mimarlık, sanat, müzik, aklınıza ne geliyorsa, bütün alanlarda, inşallah eğitim, öğretimde önemli yerlerde bu görevleri üstleneceksiniz. Boş bırakacağınız bir alan olmamalı. Hele hele ilmi bu noktada tahsille birlikte de inşallah Allah'a kul, Resulü'ne ümmet olmak suretiyle bu vatana, bu millete hep birlikte hizmete devam edeceksiniz" - "Hiçbir zafer mücadele edilmeden ve bedel ödenmeden kazanılmaz, bunu böyle bilesiniz. Bu mücadeleyi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yeni nesillerin de işte böyle bir mücadele şuuruyla yetişmelerini, hareket etmelerini bekliyoruz. Tarihine, kültürüne, değerlerine saygılı iyi insan yetiştirmek tüm eğitimin, öğretim sistemimizin ortak amacıdır" - "Dikkat ederseniz ülkemize ve milletimize yönelik sinsi emelleri olanların, ihanet içine girenlerin ilk hedef aldıkları yer hep eğitim, öğretim sistemimiz olmuştur. İşte FETÖ bunun bir adresidir. PKK bunun bir adresidir. Diğer terör örgütleri bunun bir adresidir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılış Töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarıyla bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölmeye gayret edenlere karşı imam hatip okullarında okuyanların dimdik ayakta duracağını belirterek, "Gençler, ilimde, irfanda süratle iyi yetişmelisiniz." dedi.

Erdoğan, Fatih'te kendi adını taşıyan "Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi"nin açılışındaki konuşmasında, ülkede milletin değerlerine karşı ilk savaşı tek parti zihniyeti açmışsa, ikincisini de aynı kafaya sahip 28 Şubatçıların yaptığını söyledi.

Sonunda bu milletin kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalktığını, şimdi gelinen noktanın bu olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkede FETÖ dershaneleriyle FETÖ okullarıyla bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölmeye gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler, ilimde, irfanda süratle iyi yetişmelisiniz. İşte bu FETÖ gibi ahlaktan binasip vatan haini, şu anda da işte bakın kaçacak delik arayan, bütün izleyicileriyle beraber dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekelerine karşı siz bizim ümidimizsiniz. Çok çalışacaksınız. İyi yetişeceksiniz. Her alanda hukuktan tut tüm mühendislik, mimarlık, sanat, müzik, aklınıza ne geliyorsa, bütün alanlarda inşallah eğitim, öğretimde önemli yerlerde bu görevleri üstleneceksiniz. Boş bırakacağınız bir alan olmamalı. Hele hele ilmi, bu noktada tahsille birlikte de inşallah Allah'a kul, Resulü'ne ümmet olmak suretiyle bu vatana, bu millete hep birlikte hizmete devam edeceksiniz. Bu kardeşiniz işte buraya girdiğinden beri inancının, davasının, değerlerinin, doğrularının peşinde koşmuş, bu uğurda her türlü mihnete, sıkıntıya saldırıya göğüs germiştir. Hiçbir zafer, mücadele edilmeden ve bedel ödenmeden kazanılmaz, bunu böyle bilesiniz. Bu mücadeleyi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yeni nesillerin de işte böyle bir mücadele şuuruyla yetişmelerini, hareket etmelerini bekliyoruz. Tarihine, kültürüne, değerlerine saygılı iyi insan yetiştirmek tüm eğitimin, öğretim sistemimizin ortak amacıdır."

Bu okulun öğrencisiyken liselerarası şiir okuma yarışmasına girdiğini, edebiyat dersine gelen hocası Osman Öztürk'ün isteği üzerine Mehmet Akif Ersoy'un şiirini ezberlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ersoy'un aslında o şiirde imam hatipte okuyanları tarif ettiğini söyledi.

Erdoğan, Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem/Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem/Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım/Boğamazsam da hiç olmazsa yanımdan kovarım/Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam/Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam/Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale/Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale/ Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum/ Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum/Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim/Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim/Adam aldırma da geç git , diyemem aldırırım/ Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım/ Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu" dizelerini okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bu okullarda böyle bir nesil yetiştirebilirsek, yetiştirilebiliyorsa ne mutlu bize. Şayet bunu başaramıyorsak şapkayı önümüze koyup uzun uzun düşünmemiz lazım. İsmet bey sana söylüyorum. Zarf güzel ama mazruf kötüyse ne işe yarar. Zarf da güzel, mazruf da güzel. İşte mesele o. İnşallah bunu başaracağız. Artık tüm gücümüzü, tüm imkanlarımızı inşallah bu yönde kullanmakta kararlıyız." dedi.

- "Müfredattan ders kitaplarına kadar kapsamlı çalışma başladı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müfredattan ders kitaplarına kadar kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, bazı sıkıntılar olsa da bu çalışmayı sürdürmek, eksikleri tamamlayarak en mükemmel şekilde amaca ulaşmak mecburiyetinde olunduğunu söyledi.

Genç nüfusun en büyük avantaj olduğunu belirten Erdoğan, "Ama bir şartla, onlara gerekli eğitim ve öğretimi verebilmemiz şartıyla. Dikkat ederseniz ülkemize ve milletimize yönelik sinsi emelleri olanların, ihanet içine girenlerin ilk hedef aldıkları yer hep eğitim, öğretim sistemimiz olmuştur. İşte FETÖ bunun bir adresidir. PKK bunun bir adresidir. Diğer terör örgütleri bunun bir adresidir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, artık sadece Türkiye için değil inşallah tüm dünyaya örnek bir nesil için gençleri alınlarından gözlerinden öptüğünü söyleyerek başılar diledi.

(Bitti)

Yorumlar