Ravencoin RVN neden yükseliyor?

Sadece son birkaç gün içerisinde 2x kadar yükselerek bütün dikkatleri üzerine çeken RavenCoin neden yükseliyor?

Google Haberlere Abone ol
Ravencoin RVN neden yükseliyor?

RavenCoin veya RVN Coin neden yükseliyor, alt yapısı nedir, kimlerle işbirliği yapıyor, daha da yükselecek mi? Sadece son birkaç gün içerisinde 2x kadar yükselerek bütün dikkatleri üzerine çeken RavenCoin neden yükseliyor? Kripto para dünyasında son günlerde Bitcoin'in hafif yükselmesiyle birlikte bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Ancak daha önce yapısındaki değişiklik ve yaptığı işbirlikleriyle büyük bir ivme kazanan bazı kripto paralar ve alt coinler şimdilerde fiyatlarını ikiye üçe katlamaya başladı. Bunlardan biri de RavenCoin oldu. RavenCoin sadece son iki günde fiyatını ikiye katlamış durumda. 

Sadece 3 Ağustos'ta 0.028 dolar olan RavenCoin şimdilerde 0.078'lere kadar çıkmış durumda. Daha önceki grafiklerine bakıldığında ise 10x yapma potansiyeline sahip nadir alt coinler arasında olduğu görülüyordu. Bu durumu sezen yatırımcılar zaten pusuya yatmış durumdaydı. Ancak en son yaptığı işbirliğiyle birlikte piyasada iyice iştah çekici bir coin oldu. 

Yakın dönemde kripto para piyasasında gündemi belirleyen temel gelişme Ethereum Merge güncellemesi oldu. Merge sadece Ethereum ağında büyük bir değişim yaratmakla kalmayıp birçok proje üzerinde de hayati değişimlere neden oldu. Bu süreçte Merge etkisi ile gündemin üst sıralarında yer alan projelerden birisi de RVN Coin oldu.

Ravencoin RVN neden yükseliyor
Ravencoin RVN Coin iki günlük grafiği

 

Ravencoin, Bitcoin’in kod tabanının açık kaynaklı bir forku olarak piyasaya sürüldü. Geliştirici ekip farklı hedefler için tasarlanmış ek özellikler ekleyerek Bitcoin’in kodunu kopyaladı ve değiştirdi. Bitcoin ile benzer bir mekanizmaya sahip olan Ravencoin, güvenliği öncül aldı ve farklı bir hash algoritması tasarladı.

2017 piyasaya sürülen proje, 2018 yılının başında tam özellikleriyle işlemlere sunuldu. RVN Coin olarak bilinen ağın yerel kripto para birimi ise Bitcoin’e atıfta bulunularak 21 milyar maksimum arz olarak planlandı. Ravencoin’in güncel olarak 10,4 milyar adeti dolaşımda bulunuyor.

546 milyon dolar piyasa değerine sahip proje, en değerli 100 kripto para birimi arasında da yer alıyor. Köklü bir kripto para birimi olması nedeniyle RVN neredeyse tüm kripto para borsalarında da listelenmiş durumda. Altcoinin işlem hacminin büyük bir bölümü ise Binance borsasında gerçekleşiyor.

RVN Coin Binance’ın yanı sıra işlem hacmi yüksek kripto para borsaları arasında KuCoin ve Gate.io gibi platformlarda da listeleniyor. Buna karşılık ABD’nin popüler borsaları FTX ve Coinbase, Ravencoin listelemeyen borsalar arasında yer alıyor.

RVN Coin haziran ayının başlarında 0,020 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Altcoin projesinde son 3 ayda büyük yükselişi başlatan temel gelişme ise Ethereum Merge oldu. En çok kullanılan blok zincir ağlarından biri olan Ethereum’un, Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçeceğini açıklamasıyla birlikte binlerce Ethereum madencileri kendilerine madencilik yapacak yeni bir ağ aramaya başladı.

Bu süreçte Ethereum Classic (ETC) madenciler için ilk alternatif olarak ortaya çıktı. Bu düşünce ETC fiyatında büyük bir yükseliş trendinin başlamasına neden oldu.

Benzer sebepler ile aynı süreç içerisinde Ravencoin de Ethereum madencileri için uygun bir alternatif olarak tanımlandı. Madencilerin Ravencoin projesine akın edeceği düşüncesi RVN Coin fiyatında da büyük bir yükseliş başlattı. Ravencoin topluluğu da yakın dönemde yaptıkları paylaşımlar ile Ethereum madencilerini ağlarına davet ederken, Ravencoin’in her zaman Proof of Work mekanizması ile çalışmayı planladığını vurguladı.

RavenCoin ayrıca; 

-Reddit Pump Grupları
-Telegram Pump Grupları
-Bitcoin artışı

gibi sebeplerden dolayı da yükseliş kaydediyor.


 

Yorumlar