Bitcoin 65 Bin Doları Aşarak İki Yılın Zirvesine Ulaştı: Kripto Piyasasında Yükseliş Sinyalleri

Bitcoin, Kasım 2021'deki rekor seviyelere yaklaşarak 65 bin doları aştı. Lider kripto varlık son iki yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, Ethereum da yükselişe eşlik etti. Piyasadaki son gelişmeler ve uzman görüşleriyle kripto para dünyasındaki hareketliliği derinlemesine inceliyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin son iki yılın zirvesine ulaştı

Lider kripto para birimi Bitcoin, son iki yılın en yüksek seviyesi olan 65 bin doları gördü. Kasım 2021'den bu yana görülen en yüksek seviye olan 65 bin dolara ulaşan Bitcoin, saat 11.40 itibariyle yüzde 5,5 artışla 65 bin 250 dolar seviyesinden işlem gördü. Bu yükseliş, Bitcoin'in 2021 yılındaki tarihi zirvesi olan 68 bin 999 dolara yaklaşmasını sağladı.

Bitcoin, bu yıl yüzde 50 değer kazanarak piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto varlığı olma pozisyonunu güçlendirdi. Bu yükselişin arkasında, ABD'de listelenen Bitcoin fonlarının işlem hacminin artması büyük rol oynuyor. Geçtiğimiz aylarda ABD tarafından onaylanan spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), piyasaya yeni büyük yatırımcıların girişini sağlayarak 2021'deki rekor seviyeleri hatırlatan bir coşku ve ivmeyi yeniden ateşledi.

ETHEREUM DA YÜKSELİŞTE

Ethereum da Bitcoin'e paralel bir yükseliş göstererek, yılbaşından bu yana yüzde 50 artışla 3 bin 500 dolara ulaştı. ETF'lerin piyasaya sürülmesi ve para girişini destekleyeceği spekülasyonları, Ethereum'un da değer kazanmasına yol açtı.

KÜRESEL PİYASALAR VE KRIPTO PARA

Küresel hisse senedi endekslerindeki rekorlar ve piyasadaki risk iştahının artması, Bitcoin gibi riskli varlıklara olan talebi destekledi. Japonya'nın Nikkei endeksi, S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq gibi endekslerdeki rekorlar, kripto para piyasasındaki yükselişi tetikleyen faktörler arasında yer aldı.

KRİPTO PİYASASININ GELECEĞİ

Kripto para piyasasındaki yükselişin devam edip etmeyeceği konusunda uzmanlar optimist. Singapur'daki kripto analiz şirketi 10x Research'ün araştırma müdürü Markus Thielen, yatırımcıların daha yüksek fiyatlara ulaşılacağı konusunda giderek daha emin olduklarını belirtti. Aynı şekilde, Spectra Markets'in yöneticisi Brent Donnelly, Bitcoin'in yüksek oynaklığa sahip bir teknoloji göstergesi olarak kripto piyasasında iyi performans göstermeye devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar