Bitcoin 71 Bin Doları Aşarak Tarihi Bir Rekora İmza Attı

Bitcoin, spot Bitcoin ETF'lerine olan ilginin artmasıyla son 24 saatte %2,3'ten fazla değer kazanarak 71 bin dolar sınırını aştı.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin 71 Bin Doları Aşarak Tarihi Bir Rekora İmz

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, haftanın ilk iş gününde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Bitcoin, spot Bitcoin ETF'lerine olan ilginin artmasıyla son 24 saatte %2,3'ten fazla değer kazanarak 71 bin dolar sınırını aştı. Bu yükseliş, Bitcoin için tarihi bir rekora işaret ediyor.

71 BİN 50 DOLAR SEVİYESİNE ULAŞTI

Kasım 2021'de 69 bin dolar seviyesine yaklaşan Bitcoin, bugün saat 10.30 itibarıyla 71 bin 50 dolardan işlem görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para piyasasının en büyük ikinci varlığı olan Ethereum ise yaklaşık 4 bin dolar civarında işlem görmekte.

EKONOMİK GÖSTERGELER VE BEKLENTİLER

ABD'deki istihdam verilerindeki zayıflığın ardından, yatırımcıların ve analistlerin gözü yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Büyük merkez bankalarının 2024 yılında faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici bir para politikasına geçiş yapacağına dair beklentiler, Bitcoin'deki artışı destekleyen faktörler arasında yer alıyor.

Analistlere göre, nisanda gerçekleşecek ve Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci, kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmeyi sürdürebilir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu yılın başında 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylayarak yatırım araçlarına olan ilgiyi artırdı.

Kripto para birimleri arasında lider konumda olan Bitcoin, yatırımcılar ve piyasa gözlemcileri tarafından yakından takip ediliyor. Gelecek dönemde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin performansı, global ekonomik koşullar ve merkez bankalarının politikalarıyla yakından ilişkili olmaya devam edecek.

Yorumlar